Det umulige oppdraget

Har du noen gang opplevd at Gud har sagt du skal gjøre noe som virker komplett umulig ut? Jeg har, mange ganger. Det har vært tider der folk har gått mot meg med løgner, og Gud har sagt jeg skal være stille. Andre ganger har folk gjort skikkelig stygge ting mot meg, og Gud sier jeg skal tilgi og gå videre. Så er det de gangene jeg ber om tålmodighet og styrke, og ting blir øyensynlig bare verre.

Kanskje opplever du dette nå? At Gud har bedt deg om å gjøre noe som virker umulig ut? Det kan være å gå til noen mennesker, det kan være en praktisk ting eller kanskje Gud har bedt deg om å ta tak i noe ved deg selv som ikke er bra. Uansett, du står der og føler at dette er bare ikke mulig.

I Markus 6:10-46 leser vi historien når Jesus metter 5000 (på sidelinjen, har du tenkt på at Jesus talte til alle disse menneskene, uten mikrofon? Tror han måtte heve stemmen litt innimellom for å bli hørt). Altså, der er de altså, alle de tusener som har hørt Jesus tale og det har ei stund kommet noen mageromlinger fra de ulike kantene. Disiplene tenker at de får jo sende folket avgårde til omliggende landsbyer og gårder så de kan få seg litt mat, det er tross alt sent på dag. Og da kommer den velkjente linjen: Dere skal gi dem mat! Hva???

Vi vet alle hva som skjer, men la oss se litt nærmere på hvorfor dette Hva???et kom. Det kom fra disiplene fordi de, som oss, tenker og ser menneskelig på den utfordring eller det oppdrag som ligger foran dem/oss. Vi kobler inn menneskelig fornuft og innsikt og vurderer situasjonene med menneskelig forstand. Og da ender vi opp som disiplene: Dette er bare ikke mulig.

Jesus gir oss noen pekepinner til hvordan vi kan takle våre umulige oppdrag gjennom hvordan han håndterer situasjonen. For det første: Hva er tilgjengelig av ressurser? De hadde noen få brød og fisker, hva har vi? Kanskje litt tålmodighet, litt innsikt, litt tid, litt penger? For det andre: Det som var tilgjengelig ble lagt i Jesus sine hender. Og som brød og fisker ble lagt i Jesu hender, må vi legge våre ressurser og liv i Jesu hender. Legg ned alt du har og er, dine sår og dine styrker, dine evner og dine mangler, legg det alt i Jesus sine hender. Det tredje punktet er det bare Jesus som kan gjøre: Han velsigner og bryter brød og fisker. Vi må stole på at Jesus vil både velsigne oss og våre liv, samtidig må vi også være forberedt på at det kan være ting i oss han vil fjerne eller la oss gå gjennom sønderbrytelse for at vi skal bedre utrustes til å leve Kristuslivet i hverdagen og gjøre hva han har kalt oss til. Så er det fjerde punkt: Jesus gir hva han har velsignet og brutt tilbake i disiplenes hender og sier at nå skal dere gjøre deres. Og det må vi også. Vi må gå med hva Jesus har gitt tilbake til oss, vi går med den styrke, den visdom, den kraft vi har. Vi vurderer ikke mengdene vi har, men vi stoler på at når Jesus sier gå og gjør sånn, så vil vi ha hva vi trenger for å fullføre oppdraget.

Mange oppdrag i livet føles umulige ut, og de er det i menneskelig kraft og med menneskelig fornuft, men la oss ikke glemme at vi har å gjøre med den Gud som bragte universet fram ved sitt ord og som ved sitt ord skapte alt vi er og har. Det er kanskje umulig for deg i din egen kraft, men ikke i Gud sin kraft.

Alt makter jeg i ham som gjør meg sterk. (Fil. 4:13)

3 tanker om “Det umulige oppdraget

 1. Takk for et herlig innlegg som jeg har grunnet på et par dager. Jeg vet ikke om at jeg har blitt prøvd mange ganger på det i yttergrensene «helt umulige»…, men det holder mange ganger å bli prøvd på det som ligger litt utenfor komfortsonen!
  Å leve med Jesus innebærer at det dukker opp noen utfordringer, og de utfordringene går ofte på både om vi både vil og om vi tør stole på han!
  Velsigna god dag! 🙂

  Liker

 2. Takk.
  Så bra du deler.
  Du er så god til å dele av det Gud gi DEG!!!
  Tenker på disiplene og på oss.
  Den gangen kunne de sakt: Dette er for dumt,
  dette vet alle at ikke går. FLAUT –
  Bedre å gå hjem til……….

  Kanskje – noen ganger –
  blir det et «brødunder»
  fordi vi gir av det Jesus gir
  til oss?

  Og de rundt oss får
  så mye de vil ha
  Fordi
  JESU VELSIGNELSE
  VIRKER

  Ønsker Deg og Dine
  En god velsignet helg!

  Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s