Kjenner du Guds ord?

Den som kommer med en annen lære og ikke holder fast ved vår Herre Jesu Kristi sunne ord og den lære som hører gudsfrykten til, er hovmodig og skjønner ingenting. Han er bare syk etter diskusjon og ordkrig, og dette skaper misunnelse, ufred, beskyldninger, onde mistanker og stadig krangel mellom mennesker som har mistet dømmekraften og er kommet bort fra sannheten; de mener gudsfrykten er en vei til vinning. (1. Tim. 6:3-5)

Jeg er veldig kresen på hva jeg hører og leser og det er  fordi jeg mener det er ikke alt som deles som er riktig i forhold til Guds ord. Det er mennesker andre omfavner som store Guds menn og kvinner, som jeg ikke vil bruke tid på å lese eller høre. Ikke fordi alt de sier er feil, men jeg ser mennesketanker- og konstruksjoner i hva de sier. Jeg ser at de går lenger enn og utenfor Guds ord og også at Guds ord brukes til deres fordel og som trussel mot annerledes-forstående troende (jeg blir tilbakeholden når det snakkes som om deres oppfatning er den eneste sanne og riktige og de som ikke er enige er dumme eller forførte).

Dette ble på ny veldig alvorlig for meg dette da jeg for noen dager siden satt og leste meg opp på ett par «kjendis»-kristenledere. ALT, og jeg mener ALT, jeg leste på nettsidene deres var veldig bra. Det var til og med oppmuntrende lesning, og jeg ble skremt. Skremt over hvor lett jeg kan bli fanget inn, hvor lett jeg kan bli lurt til å godta et annet evangelium. For når de går lenger enn Bibelen sier, er det da Ånden som leder eller er det et annet evangelium?

Jeg ble igjen minnet om alle advarslene Jesus og de første apostlene gav om falske forkynnere. De vil komme, de vil lure oss med gode ord, de vil servere budskap som er menneskelig gode og oppbyggelige, de vil gjøre godt og ha godt ord på seg.

De jeg leste meg opp på skremte meg fordi jeg tidligere har lest bøker eller hørt taler og det har «skurret» på innsiden. Jeg har ikke fått hva jeg leser til å stemme og jeg har alltid spurt Gud: «Hva er dette? Er det jeg som er på vidvanke eller er det du som forteller meg at jeg skal holde meg borte?» Og det er mange jeg holder meg borte fra, også av dem flertallet omfavner.

Jeg har ikke hatt krefter til å sette meg skikkelig grundig inn i hva endel av de jeg kjenner skurring på forkynner og derfor er jeg alltid litt varsom når jeg snakker med andre om navngitte personer, dette er også grunnen til at jeg til nå aldri har skrevet og advart mot navngitte personer/retninger/grupperinger. Kanskje har det også noe å gjøre med at jeg ikke orker kampen som kommer i kjølevannet? Eller kanskje Gud i sin omsorg verner meg fra å måtte stå i det også?

Jesus sa til dem: Er det ikke derfor dere farer vill, fordi dere ikke kjenner Skriftene og heller ikke Guds kraft? (Mark. 12:24)

Men en ting kan jeg gjøre: Minne deg og meg på at vi må lese Bibelen, og når vi har lest den, så leser vi igjen, og igjen og… Vi MÅ kjenne Guds ord hvis vi skal ha mulighet til å avsløre all den falske forkynnelsen som endetiden vil være fylt av. Så skal vi også være ydmyke i forhold til egen tro og oppfatning, for vi kan selv fort ta feil eller havne litt på vidvanke. Men hvis vi virkelig vil leve nær Jesus og stå støtt og trygt i de siste turbulente tidene, må vi kjenne Guds ord. Jesus selv brukte Guds ord da han ble fristet, da han ble satt på prøve av lederskap og i andre sammenhenger. Vi  også må kjenne Ordet så godt at det vil verne vårt hjerte og bevare vår tro på riktig vei. Guds ord og Ånden vil hjelpe oss og lede oss trygt hjem.

Hele Skriften er innåndet av Gud og nyttig til lærdom, til overbevisning, til rettledning, til opptuktelse i rettferdighet, for at Guds menneske kan være fullkomment, satt i stand til all god gjerning. (2. Tim. 3:16-17)

 

En tanke om “Kjenner du Guds ord?

  1. Kjære deg, jeg kjenner ofte på akkurat det samme. Alt høres så oppbyggelig og fint ut…men det er likevel noe som skurrer dypt inne i meg. Hadde en merkelig opplevelse for en tid tilbake, hvor jeg la en bønneduk under håret der hvor hodesmertene er aller værst….håret mitt ramlet etter en kort tid ut, akkurat der. Skal være forsiktig med å snakke om hvor bønneduken kom fra, men det som skjedde bekreftet skurringen jeg hadde kjent på i hjertet tidligere. Det er så mye forvirrende rundt oss, så mye lureri. Du har så rett i det du sier, holde fokus på Gud og Hans ord, alltid komme til Ham med alt og lese Hans ord, grunne på det. En god klem til fine gode du ❤

    Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s