Å fornye løftene

Troskap er det en ønsker av et menneske. Bedre å være fattig enn en løgner (ordsp. 19:22)

For noen uker siden så fornyet jeg et av løftene jeg gav til Herren for mange år siden. De første årene etter at jeg gav det løftet så var jeg ganske så nøye på å følge det. Ikke av pliktfølelse men fordi det var et valg om å stole på Herren for et visst område av våre liv.

De siste årene har jeg glidd litt bort fra dette, jeg har ikke vært like bevisst og dermed har jeg også gjort noen feilskjær. Jeg har sukket fram om ting jeg ikke skulle ha nevnt for andre mennesker. Kanskje forståelig nok, siden livet har vært ganske så stormfullt, men det er likevel ikke greit eller riktig siden jeg hadde gitt et løfte til Gud om å stole på ham i dette.

Det er ikke det at jeg har tvilt på Guds evne eller vilje til å hjelpe, men jeg har nok latt meg overvelde av den mengde utfordringer som har kommet vår vei. Og når jeg ikke har vært bevisst nok på å gi det over til Gud først, så har jeg båret det med meg ut i hverdagen og gitt det videre til mennesker i stedet for.

Det var en del ting som kom opp for noen uker siden som gjorde at jeg igjen ble minnet over hvor trofast jeg var til å holde dette løftet i starten. Jeg husket tilbake til tider som var beintøffe, men fulle av Guds nåde og forsørgelse og jeg ble minnet på ordene jeg hadde sagt da.

Lojalitet er kanskje ikke et populært ord for tiden, men det er en kvalitet som Gud verdsetter i oss, og de fleste mennesker rundt oss verdsetter det også. Lojalitet er et utslag av vår integritet og karakter og kan vise seg på mange områder av livet, ja kanskje alle? Ønsker vi å være mennesker Gud og andre kan stole på, så er dette en kvalitet vi ikke kan ta lett på. Lojalitet som er der kun under godværsdager er egentlig ikke lojalitet, lojalitet må vise seg både når det koster oss noe og når det ikke koster noe.

Jeg valgte å fornye løftet mitt innfor Gud, etter å ha bedt om tilgivelse for å ha gått feil, så må jeg innrømme at jeg takker Gud for at han minnet meg på dette og tok meg tilbake på den rette vei. Han er trofast og god!

Herren gir dere nødens brød og trengselens vann. Men din lærer skal ikke lenger skjule seg. Dine øyne skal se læreren, og dine ører skal høre dette ordet bak deg: «Dette er veien, gå på den!» når du vil til høyre eller til venstre. (Jes. 30:20-21)

Har du noen løfter du trenger å fornye? Overfor Gud eller andre mennesker? Hvorfor ikke ta litt tid til å tenke over det, og hvis det er nødvendig- forny dine løfter!

Og bare så du er advart, det kan være du opplever motgang på dette i tiden som kommer, for min del tok det mindre enn en uke før situasjoner oppstod som serverte meg enkle muligheter for å bryte mitt fornyede løfte (så er du advart og kan være på vakt).

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s