Ønsket om forvandling (2)

Kom, alle tørste, kom til vannet! Dere uten penger, kom og kjøp korn og spis!
Kom, kjøp korn uten penger, vin og melk uten betaling! (Jes. 55:1)

Å oppleve at vårt indre forvandles til å bli mer og mer lik Jesus er en naturlig del av livet som kristen. Hvis vi har tatt imot Jesus som Herre og Frelser og har en lengsel etter å leve i overensstemmelse med Guds ord, så vil vi oppleve denne indre fornyelsen og forvandlingen, som vi også kaller helliggjørelse. Helliggjørelse er ikke noe som skjer i et nu, selv om vi i et nu blir hellige innfor Herren når vi dekkes av Jesu blod. Helliggjørelse er en prosess som varer livet ut, uansett hvor mye Gud har gjort i våre liv, så er det alltid mer han kan gjøre. Av en eller annen grunn så popper alltid noe av det gamle mennesket opp, noe som er knyttet til hva vi kaller syndenaturen… Og det er perioder i livet der vi kjenner ekstra kraftig på dette. Vi har et mer intenst ønske om å oppleve dypere helliggjørelse og å bli fri fra hva som holder oss nede og tilbake. Men ofte er det slik at i disse tidene, så opplever vi også enda sterkere hvor maktesløse vi er i oss selv, vi klarer ikke i egen kraft å overvinne svakheter eller avhengigheter, vi klarer ikke å fri oss fra vonde og negative tanker og følelser. Vil vil så gjerne og så sterkt, men vi kan ikke.

I Jesaja kap 55 leser vi mange fantastiske vers og flere av disse taler til de av oss som opplever perioder der vi tørster etter en større fylde av Herren, samtidig som vi kjenner oss maktesløse og tomme. Gud ønsker at vi skal komme til ham, han ønsker å fylle tørsten vår og han oppfordrer oss til å komme som vi er, tomme i oss selv men med iver etter hva han kan være for oss og gi oss.

Kom, alle tørste, kom til vannet! Dere uten penger, kom og kjøp korn og spis! (v 1a)

Hør nå på meg, så skal dere få spise det som godt er, og fryde dere over fete retter. Vend øret hit og kom til meg, hør, så skal dere leve! (2b-3a)

Gud oppfordrer klart og tydelig de av oss som tørster til å søke til ham! Vi trenger ikke komme med annet enn lengtende og villige hjerter for han vil gi oss å spise av det gode. Gud vil gi oss av sitt slik at vi kan kjenne glede og fryde oss, han vil gi oss av sine ord slik at vi kan bli løst og oppleve et enda rikere liv. Vi trenger ikke å gjøre annet enn å komme til ham og ta til oss av hva han byr oss.

Men hva er det Gud byr oss da? Det er jo ikke brød og vann i bokstavelig forstand, det er de ord som går ut fra hans munn. Det er en klar oppfordring til vende øret til og høre på hva Gud sier, og hva Gud sier har vi i Hans ord. Gud sier at vender vi om fra egne menneskelige og urettferdige tanker og veier, så vil han vise miskunn og tilgi (v 7). Det er viktig at vi husker at Guds veier og tanker ikke er som våres (v 8), men at de langt overgår vår forstand og forestillingsevne (v 9). Derfor er det viktig at vi tar til oss av Guds ord og tror det som det står, selv om vi ikke forstår.

Som himmelen er høyt over jorden, slik er mine veier høyt over deres veier og mine tanker høyt over deres tanker. (v 9)

Neste gang tar vi for oss en av måtene Guds ord virker på i våre liv, vi vil fortsatt holde oss i Jesaja kap 55 og vi vil fortsatt snakke om helliggjørelse. 

Ønsker alle lesere av bloggen ei god og velsignet helg! Guds fred!

3 tanker om “Ønsket om forvandling (2)

 1. Takk for alt du har delt denne uka kjære deg. Ønsker deg og dine gutter en riktig god helg full av Guds kjærlighet og velsignelse. Klem fra Pam

  Liker

  • Vi har mye godt i vente med besøk til et nyfødt vidunder og familiefeiring av yngstemann som fyller år neste helg- det er slikt som skaper glede (selv om formen etterpå ikke er på topp).
   God helg til deg og velsignelsene dine også! Klem

   Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s