Har du noe å dele videre?

Det er min trøst i nøden at ditt ord gir meg liv. (Sal. 119:50)

Hadde du kikket i kjøleskapet mitt torsdag kveld hadde det ikke tatt deg mange sekundene å finne ut hva jeg hadde. Annenhver fredag er det storhandel og ellers er det bare småinnkjøp av ting som frukt, grønnsaker, melk og ting vi plutselig trenger. Det er praktisk, tidsbesparende og pengebesparende å ha denne vanen, og for meg med min kropp er det også nødvendig.

I går kikket jeg i det ganske tomme kjøleskapet og følte at det var slik på innsiden min også, litt for tomt. Jeg har hatt ei uke som ikke har vært bare bare, og derfor har det gått mye mer ut av meg enn det har kommet inn. Jeg er litt tappet både for krefter, mot og Guds ord.

Hadde jeg fått besøk så skulle jeg klart å mekke sammen noe godt til gjestene med hva jeg har, det krever bare en liten smule fantasi og litt ekstra innsats. Men det er enklere når man har velfylt kjøleskap enn når det er nærmest tomt. Og slik er det med oss også, er vi tomme på innsiden så er det ikke alltid så enkelt å finne de gode, trøstende og oppmuntrende ordene å gi videre. Det krever mye mer av oss å finne dem og også, å klare å dele dem videre.

Når det gjelder å dele Guds ord og oppmuntring med andre har jeg et lite lager som jeg kan ta av. Jeg har de versene og de historiene jeg husker fra Bibelen og jeg har min egen historie med Gud å ta av. Jeg klarer alltid å finne ett eller annet jeg kan gi videre, men jeg kjenner at det krever en god del av meg og at det tapper for krefter. Jeg merker at i det siste har det vært krevende stunder samtidig som jeg ikke har fått fylt nok på med Guds ord, jeg har ikke fått nok tid i Guds nærvær til at det er strømmer av liv som flyter på innsiden og ut av meg. Jeg har livet i meg, men samtidig er det litt tørt og tomt. Jeg trenger å ta til meg næring, jeg trenger å lese Guds ord og være med Gud. Ja, ikke bare for min del, men for guttenes del, for alle rundt meg sin del og for deres del. Hvis ikke jeg tar til meg av hva Gud setter foran meg så vil jeg sulte på innsiden, og har jeg en sulten og tom innside så vil det smitte over på hvordan jeg er mot andre og på hva jeg har å dele videre. Jeg trenger å mettes ved Herrens bord slik at jeg har noe å gi videre, for jeg ønsker å gi gode ting videre, ikke bare noe som er skrapt sammen av de restene som ligger rundtforbi.

Kanskje er du på samme sted som meg? Litt tom på innsiden og i behov av ny næring? Jeg vet hvertfall hva deler av denne helgen skal brukes på, sånn utenom ekstra tid med guttene; Lesing og tid med Gud og til å tenke på Hans nåde, storhet og godhet og å meditere på Guds ord.

Jeg fant dine ord og spiste dem, dine ord ble til fryd for meg og til glede for mitt hjerte. For ditt navn er nevnt over meg, Herre, hærskarenes Gud.  (Jer. 15:16)

4 tanker om “Har du noe å dele videre?

 1. Du skriver veldig inspirerende og til oppmuntring! “Den som kvikker opp andre bli oppkvikket selv” som det heter i ordspråkene 11.25. Du virker som en veldig god dame. Klem

  Liker

  • Takk kjære Mari.
   Godt å høre innimellom at det er inspirerende og oppmuntrende, føler selv at skrivingen er veldig alminnelig, men det er jo fordi det er meg 😉
   Må styrke og glede bli deg rikelig til del. Blessings

   Liker

 2. Kjenner meg igjen i det du skriver, det er tungt, jeg vet hvem jeg trenger tid sammen med. Håpløsheten tar mer plass enn Gud i hjertet mitt, det er ikke godt. Det er så trygt å vite at Gud tar imot oss med åpne armer uansett hvor tørt det er på innsiden. «Min nåde er nok for deg, for kraften fullendes i svakhet.» 2 Kor 12,9. Ønsker deg og guttene en god helg kjære deg, full av Guds påfyll. God klem, Pam ❤

  Liker

  • Ønsker det samme for deg og dine!
   kjempeklem

   Jeg satt akkurat og tenkte på at noen ganger er hva jeg får tatt til meg som å drive småvanning. Jeg får ikke den skikkelige bløyta slik at jorda blir gjennomvåt med en gang, men med tid og stunder så gir også småvanningen gode resultat

   Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s