Advarsel: Gud vet om avgudene

Han sa til meg: «Menneske, løft blikket mot nord!» Jeg løftet blikket mot nord, og se! – ved inngangen, nord for alterporten, sto dette bildet som vakte Guds sjalusi. Han sa til meg: «Menneske, ser du alt det avskyelige israelittene holder på med her? Det driver meg langt bort fra min helligdom. Men du skal få se noe som er enda mer avskyelig.» (Esek.8:5-6)

Esekiel 8 inneholder noen ganske sterke beskrivelser av at Gud hater avgudsdyrkelse og at han vil grundig straffe dem som holder på med slikt. Kapittelet beskriver flere ulike former for avgudsdyrkelse som israelittene drev med, og det fortelles også at dette foregikk både blant topp og bånn i folket, ja til og med prester og profeter var involvert i vederstyggelighetene.

Men sånt no’ gjør vi jo ikke i dag, vi vet bedre, vi er bedre. Avgudsdyrkelse, nei ikke hos oss. Eller? Er virkelig avgudsdyrkelse noe som er forsvunnet etter som vi er blitt så moderne og teknologiske av oss? Eller er det kanskje bare det at avgudsdyrkelsen har tatt en annen form?

Vi tilber ikke steiner og utformede trepinner, men vi tilber fjernsynet og nettbrettet.
Vi ber ikke til fjerne himmelguder om å velsigne innhøstingen, vi kikker på bankkontoen, setter opp ekstra vakter og jobber for å få mer av hva vi ikke trenger, men har lyst på.
Vi lar ikke barna våre gå gjennom ilden, vi lar dem forsvinne inn i sekulær underholdning på tv og nett.
Vi brenner ikke røkelse for å bevare god helse, vi trener og trener og har overfokus på slankhet og muskler (i stede for sunnhet og en kropp som fungerer til hva den skal).
Og vi har hvertfall ikke store fester for våre avguder, de festene sparer vi til fotballaget vårt.
Vi hjelper ikke de vi vet trenger hjelp, fordi vi har jo fortjent en langhelg med ekstra stell av oss selv.

Nei, vi er så moderne og oppegående at avguder har vi avskrevet for mange tiår siden fordi vi trenger ikke slikt lenger…

Israelsfolket trodde at Gud ikke visste hva de holdt på med i det skjulte, de trodde faktisk at han ikke så og enset hva de gjorde. Tenk at de trodde de kunne lure Gud ved å be til, dyrke og tilbe avguder i skjul? Og vi er ikke bedre enn dem, vi har våre aktiviteter, vår status, vår suksess og annet som vi holder hardt fast i og setter vår trygghet og tillit til i mye sterkere grad enn vi stoler på Herren. Vi vil heller se neste episode av en netflix-serie enn å be en halvtime, og du hvor mye enklere å sette på en film enn å lese en time-halvannen i Bibelen. Stole på Guds forsørgelse? Trenger ikke det jeg, jeg tar bare ekstravakter og ordner det selv (for da kan ikke Gud komme å si at jeg må gi til andre hva han gav til meg først, for det var jeg som jobbet for pengene).

Gud vet om de altrene vi bygger opp i våre hjem, våre liv og våre tanker som ikke er til hans ære og tilbedelse. Hva vi ofrer på altrene er ulikt, men Gud kjenner dem alle- og han tar ikke lett på det.

Det kommer tider der avslørelser vil komme på rekke og rad, mennesker er blitt advart flere ganger om at hvis de ikke vender om fra sine veier så vil Gud la ting komme frem i lyset og han vil straffe. Ikke fordi Gud elsker å straffe, men Gud er hellig og han vil aldri dele sin ære med andre (uansett hvor god du er). Gud godtar ikke at vi tilber han med munnen og har hjertet vendt alle mulige andre steder.

Jeg vet at Gud har pirket borti noen som leser dette og derfor vil jeg minne deg om dette: Har du noen ting i ditt liv du må få rensket ut? Gjør det NÅ, ikke utsett det. Omvend deg, søk tilgivelse og få din sak i orden med Herren. Gud er nådig og barmhjertig, han vil tilgi den som av et helt hjerte angrer og omvender seg. Men du er også blitt advart: Fortsetter du i samme spor vil det du gjør i det skjulte bli bragt fram i lyset og du må bære din egen straff.

2 tanker om “Advarsel: Gud vet om avgudene

 1. Idag har jeg lest om Sodoma og Lot og hans familie. Jeg fryser litt på ryggen når jeg ser hvor mange paraleller som kan trekkes til vårt vestlige samfunn. Vi må virkelig være på vakt. Blir minnet om romerne 12,2.
  Sender en god klem og løfter dere i bønn i dagene som kommer. Måtte uken være full av gyldne øyeblikk, Pam ❤

  Liker

  • Veldig mange likhetstrekk, har tenkt tanken selv mange ganger.
   Viktig vers du trekker frem, vi må ikke skikke oss som den verden som omgir oss på alle kanter… Jesus kommer for å hente en hellig og ren brud, ikke en i en skitten joggebukse som er opptatt med å fikse opp badet mens hun planlegger neste sydentur…

   Takk for bønn, denne uka er ganske full i forhold til hva jeg pleier å sette opp (og de neste 3-4 også), gleder meg og hviler i vissheten om at «som din dag er skal din styrke være».
   Må din uke også bli fylt med mange gyldne øyeblikk og himmelklemmer, du trenger det i alt du står oppi. Kjempeklem

   Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s