Advarsel: Dom over falske profeter og forkynnere

Vi liker ikke å si det om oss selv, men vi er alle svært tilbøyelige til å like falsk forkynnelse. En forkynnelse som sier at det er nåde uten omvendelse, kraft uten helliggjørelse, velsignelser uten underordning og mye annet. Akkurat som vi har lett for å trykke tett til brystet de som profeterer om fred og fremgang mens vi avviser dem som forkynner frafall, behov for omvendelse og gjenopprettelse eller straff. Vi er alle svært tilbøyelige til å ta inn hva som høres og føles godt, enkelt og behagelig ut og avvise alt som minner om offer, forsakelse og tålmodighet.

Derfor sier Herren Gud: Fordi dere taler tomme ord og ser løgn, kommer jeg mot dere, lyder ordet fra Herren Gud. Og min hånd skal rettes mot de profetene som ser tomhet og spår løgn… For de har villedet mitt folk og sagt: Fred! Men det er ingen fred. Det er som når noen bygger en vegg og stryker kalk på den. Si til dem som kalker: Veggen faller! Regnet flommer, jeg lar haglstein falle og stormvind bryte løs. Så faller veggen. Vil de ikke da si til dere: «Hvor ble det av kalken som dere strøk på den?» (Esek. 13:8-9a, 10-12)

Gud gir profeten Esekiel domsord over de falske profetene som rådet grunnen i Israel, og hva han sier om dem er ganske gjenkjennelig for hvordan ting er i dag også. Det er fokus på å forkynne fred og gode tider, ikke på å omvende seg, søke Herren og å styrke det svake. Å kalke veggen er det samme som å dekke over de svakheter man ser i en mur eller vegg med maling uten å fikse, bytte ut og/eller styrke de svake punktene først. Man skaper et inntrykk av at alt er fint, flott og helt i orden, men ved første stormvær eller motgang raser det hele sammen. Om mennesker tidligere godtok alle de rosende og positive profetier og budskap som ble gitt, vil de nå reise seg og stille spørsmål med hva som er blitt delt og holdbarheten og sannheten i det hele.

Gud tar ikke lett på at noen av hans utvalgte profeter, hyrder og evangelister forkynner bare et halvt evangelium, han tar dette på fullt alvor og han godtar det ikke. Det vil komme en tid med avslørelser av falske profeter, forkynnere og hyrder. Mennesker som med vilje har unnlatt å forkynne hele Guds råd og som med vilje har holdt seg til et budskap som gjør dem populære og også, gir dem innpass i folks lommebok og bankkonto. Guds menn og kvinner som tilpasser sitt budskap etter forsamlingen de taler for, fordi de frykter mennesker mer enn de frykter Herren selv, må stå til ansvar for dette innfor Herren selv. Gud vil dømme sine lærere og evangelister, sine profeter og prester- og de som blir veid og funnet for lette vil få sin straff.

Er du i en av disse kategoriene og vet at du lemper på kravene i Guds ord, forkynner bare halve sannheten og annet, så er min innstendige oppfordring: Omvend deg og få din sak i orden med Herren umiddelbart. Begynn å frykt Herren mer enn du frykter mennesker, begynn å se på Guds anerkjennelse av dine delte ord som viktigere enn menneskers smil, klapp på skuldra og skiftende anerkjennelse. Du er blitt advart flere ganger før, og denne advarselen er- om ikke den siste- en av de siste. At Gud har vært tålmodig mot deg er ikke et tegn på at han tolererer og anerkjenner hva du har gjort, men på at han er nådig og barmhjertig og ønsker å tilgi mer enn han ønsker å straffe.

For nå er tiden kommet da dommen skal begynne, og den skal begynne med Guds hus.(1. Pet. 4:17a)

De færreste av dere som leser her er i en av disse kategoriene, selv om enkelte er det (om ikke på fast basis så i perioder). Så til de fleste av dere er det en annen advarsel jeg har fått og vil dele med dere i morgen.

2 tanker om “Advarsel: Dom over falske profeter og forkynnere

  1. Viktig det du skriver. Tror det er svært mange som bryr seg mer om mennerskers anerkjennelse enn Guds. Jeg har ofte tenkt i enkelte sammenhenger, at det en person har presentert mer likner en hjemmesnekret tro, bygget mer opp av et ønske om et forsakelsesfritt liv, med menneskers velsignelse, enn et ønske om å leve i Guds sannhet og velsignelse koste hva det koste vil. Å presentere et helt evangelium vil koste, og det vil storme rundt ørene til tider. Pam ❤

    Liker

  2. Kjære Cecilie ! Når jeg leser det du skriver, er hele tiden tankene min i Guds ord. Jeg forsøker å finne dekning for det du skriver i Guds ord. Og det ene ordet etter det andre dukker opp, både fra det Gamle Testamente og det nye. Så da er det bare en ting å gjøre. Lese ordet på nytt å FØLGE det. Matteus 7,24-29. «Den som hører disse mine ord, og «GJØR» etter dem osv. Jeg kjenner deg jo litt Cecilie. Og tilliten til deg vokser for hver dag. Lykke til videre. Bjørn

    Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s