Advarsel: DU må sjekke sannheten i hva du hører

Den som kommer med en annen lære og ikke holder fast ved vår Herre Jesu Kristi sunne ord og den lære som hører gudsfrykten til, er hovmodig og skjønner ingenting. Han er bare syk etter diskusjon og ordkrig, og dette skaper misunnelse, ufred, beskyldninger, onde mistanker og stadig krangel mellom mennesker som har mistet dømmekraften og er kommet bort fra sannheten; de mener gudsfrykten er en vei til vinning. (1. Tim. 6:3-5)

Før jeg går videre på dagens advarsel til oss alle om viktigheten av å sjekker at hva vi hører og leser stemmer med Guds ord, vil jeg gjenta hva jeg startet gårsdagens innlegg med slik at vi blir påminnet hvor viktig dette faktisk er.

Vi liker ikke å si det om oss selv, men vi er alle svært tilbøyelige til å like falsk forkynnelse. En forkynnelse som sier at det er nåde uten omvendelse, kraft uten helliggjørelse, velsignelser uten underordning og mye annet. Akkurat som vi har lett for å trykke tett til brystet de som profeterer om fred og fremgang mens vi avviser dem som forkynner frafall, behov for omvendelse og gjenopprettelse eller straff. Vi er alle svært tilbøyelige til å ta inn hva som høres og føles godt, enkelt og behagelig ut og avvise alt som minner om offer, forsakelse og tålmodighet.

DU har ansvar for å sitte under rett forkynnelse og også, ta til deg rett føde- som jeg har for min del og mitt liv. Vi har alle et personlig ansvar for å sjekke om hva vi hører blir sagt stemmer med Guds Ord. Vi vil alltid finne vers som stemmer, men stemmer budskapet med summen av Guds ord? Er vers brukt på riktig måte eller tas de ut av sin sammenheng for å passe et spesielt budskap?

Jesus sa til dem: Er det ikke derfor dere farer vill, fordi dere ikke kjenner Skriftene og heller ikke Guds kraft? (Mark. 12:24)

Ingen av oss kan stå foran Gud å skylde på andre for at vi ikke sjekket ut om hva vi hørte var riktig, og for den saks skyld: Har vi vært frelst i noen år skulle vi begynne å få så innblikk i Guds ord at vi kan kjenne igjen om ting er riktig eller ikke, vi burde hvertfall kjenne på at det er budskap som «skurrer og ikke stemmer helt».

Det må sies at vi absolutt trenger Den Hellige Ånds hjelp, både til å åpenbare ordet for oss under vår daglige lesning, men også til å peke på hva som er riktig eller galt. Vi trenger virkelig i denne tiden gaven til å skjelne ånder og til å vurdere om det er Guds Ånd, menneskeånden eller tidsånden som er kilden bak det budskap vi hører.

Føler du at du ikke kan Guds ord godt nok til å vurdere slike ting? Vel, du vet hva du må gjøre uten at jeg forteller deg det. Og ellers; ta deg tid til å skrive noen stikkord under de talene du hører og skriv ned bibelvers som benyttes, da har du bedre mulighet til å gå budskapet etter sømmene samtidig som du leser selv hva sammenheng vers og annet er hentet fra.

…og de tok imot Ordet med all velvilje og gransket skriftene daglig for å se om alt stemte. (Ap.gj.17:11b)

I den tiden vi lever i er det utrolig viktig at vi alle er vårt ansvar bevisst. Det er fri flyt av både god og dårlig undervisning, både sunn lære og vranglære, i mange kanaler. Men vi må også huske at det er ikke bare hva vi leser eller hører på nett vi skal granske utfra Skriften, det gjelder også hva vi leser i bøker, hører i egen menighet og på konferanser. Min anbefaling er at du bør heller være litt pirkete enn alt for rundhåndet med hva du tar inn.

OG IGJEN: Jeg er underveis og jeg forstår bare stykkevis og delt. Jeg ønsker ikke villede noen, men jeg anbefaler- og håper- at dere tar dere tid til å sjekke opp hva dere leser her på bloggen også (er ikke det fort å glemme når vi har fått tillit til noen?)

4 tanker om “Advarsel: DU må sjekke sannheten i hva du hører

 1. Amen til det. Kilden må alltid være Gud og Hans ord. Mennesker kan være særlig overbevisende og karismatiske, men likevel ikke Bibeltro. Vi må også vokte oss selv og hele tiden gå til kilden. Viktige ord som vi alle må tenke på. Pam på heia

  Liker

  • Jeg tror alt for mange forveksler Åndens nærvær med menneskers karismatiske fremtoning… og også at gode følelser tas for Guds nærvær… Du hvor viktig det er at vi kjenner ordet og har en lengsel etter det nære fellesskapet med Herren. Vi tar alle feil og også noen omveier inni mellom, men det er forskjell på det og å velge å gå i en helt annen retning…. må vi bli mer og mer oppmerksomme på Guds ledelse og Åndens «pirking» slik at vi bevares nær Herren og lever liv som herliggjør Jesus.
   Håper du har hatt en god dag kjære deg ❤

   Liker

 2. Fint å lese Cecilie. En sannhet ut fra Guds ord som kommer til meg. Vi ser det flere plasser. Matteus 7 Her er det noen som har profetert, drevet ut onde ånder og gjort kraftige gjerninger i Jesu navn. Og de «krevde» å få komme inn i himmelen. Men Jesus sa NEI. Jeg , har aldri kjent dere. Og vi har mange avsnitt i Guds ord, som viser oss, at om ikke Jesus er i sentrum. Så er ikke Guds velbehag over våre liv. Menigheten i Efesus, menigheten i Laodikea. Den onde vet dette. Derfor lar han oss holde på med alt mulig. Bare han klarer å holde oss borte fra den enkle nære kontakten med personen Jesus.

  Liker

  • Selv om noen sier de kommer i Guds navn og utfører store gjerninger i Herrens kraft, så betyr ikke det at det er slik… Det er så viktig at vi alle kjenner Guds ord og at vi etter som uker, måneder og år går blir bedre og bedre kjent med Ordet og Gud.
   Takk for kommentarer de siste dagene.

   Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s