Vær deg selv

Jeg takker deg for at jeg er så underfullt laget. Underfulle er dine verk, det vet jeg godt. (Sal. 139:14)

Ikke prøv å etterligne andre for å bli som dem,
men hent gjerne inspirasjon om hvordan du kan gjøre ting fra andre.
Ikke prøv å være mindre enn den du er,
men stol på at du er skapt med de evner og anlegg du trenger for å skinne i eget liv.
Ikke prøv å være større enn den du er,
du vil bare ramle sammen og verden vil gjennomskue deg.
Ikke prøv å fjerne det som er spesielt og litt annerledes med deg selv,
våg å skille deg ut og skinne som den dyrebare diamanten du er.

Bare du er deg,
bare du har den spesielle sammensetningen av personlighet og evner som du har,
bare du har din historie- både i livet og med Gud,
bare du, ingen andre.

Gud skapte deg ikke for at du skulle etterligne og prøve å bli lik mennesker du omgås med eller ser opp til, men for at du skulle skinne av hans herlighet og spre hans kjærlighet. Gud har ikke elsket deg, hjulpet deg og forvandlet deg for at du skal fortelle andres historie videre, men for at ditt liv skal være et vitnesbyrd om hans godhet og nåde.

Bare du er deg,
med styrker og svakheter,
med muligheter og begrensninger,
med seire og fall,
med gleder og sorger,
med tro og med tvil,
med visshet og bekymringer.

Våg å være ærlig om hvem du er og hvor du er, våg å være den du er og ikke noen andre, våg å leve livet som deg selv.

Bare du er deg
og bare du kan møte og berøre mennesker på den måten du gjør.

Du er og blir best som deg selv.

4 tanker om “Vær deg selv

 1. Kjære Cecilie ! Jeg vet at du har lys over det jeg tenker å skrive. Og at det ikke er noen motsetning i det jeg kommer til å skrive her , og det du skrev i bloggen din. Galat 2.20 Jeg er korsfestet med Kristus . Jeg lever ikke lenger selv . Men Kristus lever i meg. Galat 4,19 Mine barn som jeg atter føder med smerte . Inntil KRISTUS vinner skikkelse i dere. Når menneskene rundt oss ser at det stråler ut fra oss. Så er det Kristus i oss, som stråler frem. 2 Kor 4,5 og 6 er også to fine ord når vi snakker om dette. «Vi forkynner ikke oss selv, vi forkynner Kristus Jesus som Herre. Oss derimot som deres tjenere for Jesu skyld. For Gud som bød at lys skulle skinne frem av mørke. Han er den som også har latt det skinne i våre hjerter. Det er ikke Gamle Adam som skal frelses . Han skal gå til side, slik at Kristus kan komme til. Skriver ikke imot deg Cecilie. Jeg kjenner deg så godt, at jeg vet at du har lys over det jeg skriver. Kjempeglad i deg. Bjørn

  Liker

  • Heisann Bjørn,
   ja jeg vet godt hva du mener. Til deg ville jeg sagt: La Kristus vinne skikkelse i deg, fordi du har omfavnet den du er og lever i ditt liv og i ditt kall. Men det er ikke alle som er på det stedet. Noen trenger å høre at de er gode nok som de er og at Gud ønsker de skal være den Han skapte dem til å være. Det blir som at jeg skulle sagt: La Kristus vinne skikkelse i deg og lagt til: Det står deg, og det betyr den du er skapt til å være og ikke den du prøver å være for å passe inn hos andre. Og egentlig var det ett par slike linjer jeg ville legge inn, men jeg kjente at jeg skulle ikke det og måtte fjerne dem. Jeg tror at noen ganger er det dem som trenger å høre: «Du duger, du er fantastisk, du er som du er- med sprøhet og særegenheter- fordi Gud ville ha deg slik», og kun det.

   Ønsker deg en god dag, dyrebare broder! Klem

   Liker

  • Dette er dagen som Herren har gjort, og siden han lot oss våkne opp til dens utfordringer, muligheter og velsignelser, så vil Han også gi oss alt vi trenger for å glede oss i den, stå støtt igjennom den og bringe glede til hans hjerte gjennom at vi vandrer i takknemlighet, lydighet og tillit.

   Og skulle morgendagen bringe flere utfordringer og behov, så vil Guds forsørgelse da være større- men det hører morgendagen til.

   Vær velsignet skjønne søster Pam.
   Varm klem fra et hjerte som er sååå takknemlig for at våre veier møttes

   Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s