Hjertebønn

«Jeg berger ham når han holder seg til meg, jeg verner ham, for han kjenner mitt navn. Når han kaller på meg, svarer jeg, jeg er med ham i nøden, jeg frir ham ut og gir ham ære. Jeg metter ham med et langt liv og lar ham se min frelse.»
(Sal. 91:14-16)

Gud, jeg trenger deg mer enn noen gang tidligere.
Vær så snill å hjelp meg,
jeg har ingen andre å vende meg til.
Til deg alene står mitt håp.

Kan du bringe
fred inn i min uro,
visdom inn i mine veivalg,
håp til mitt nedtrykte hjerte,
styrke til mitt slitne sinn
og glede til min sorg?

Kan du gi meg
kraft til å tilgi,
legedom for mine sår,
barmhjertighet for de som baksnakker meg,
omsorg for de som sviktet meg
og kjærlighet for de som forlot meg?

Kan du la meg
finne hvile i din nærhet,
kjenne varmen av din kjærlighet,
oppleve tryggheten av dine armer,
trøstes av din omsorg,
styrkes av dine løfter
og løftes opp av din nåde?

Gud, jeg trenger deg mer enn noen gang tidligere.
Vær så snill å hjelp meg,
jeg har ingen andre å vende meg til.
Til deg alene står mitt håp.

Juble, du himmel, og gled deg, du jord, bryt ut i jubel, dere fjell!
For Herren trøster sitt folk og er barmhjertig mot sine hjelpeløse.
(Jes. 49:13)

15 tanker om “Hjertebønn

  • Det er en bønn man alltid kan være takknemlig for og si amen til,

   men følte bare for å si at jeg har det godt og at bønnen er ikke delt fordi det var slik jeg kjente det personlig akkurat nå, men fordi jeg kjente Guds Ånd ville jeg skulle skrive og dele fordi det var andre som trengte det nå.

   Guds velsignelse over helga for deg og dine 🙂

   Liker

 1. Ja – Gud er til stede 🙂
  Tankene går til Fil.4.4
  Gled dere i Herren ALLTID!!!

  Vi må finne glede i Herren.
  Plutselig finner vi gleden i Herren
  Sammen 🙂
  Klem fra meg 😀

  Liker

  • Dyrebare Minstebror,
   du sprer så mye godt med dine ord og betraktninger- og det er godt med en evig verdi!

   Vet du, jeg bet meg merke i ordet «sammen» denne gangen, for første tanken jeg fikk er noe jeg har sagt til andre endel ganger- når du er så sliten og nede at du ikke orker å tro for deg selv, så la meg tro for deg. Vi ikke bare trenger hverandre, men vi er avhengige av hverandre. Sammen med Gud, sammen med hverandre, sammen, kan vi gå som overvinnere gjennom dette livet som er fylt med mer trengsler, smerter og vanskeligheter enn vi kunne forestilt oss…

   Må Guds styrke og kraft bli deg rikelig til del og må Hans fred fylle ditt indre
   Klem

   Liker

  • og her var nydelige du!
   Har lurt på hvordan det står til med deg og hos deg, men bare ikke hatt krefter til å strekke meg ut mot deg. Du er i tanker, hjerte og bønn. Kjempeklem og Guds fred og styrke

   Liker

 2. Kjære Cecilie ! Jeg elsker dette ordet «Hjertebønn». Jeg vet av egen erfaring . Da jeg for 41 år siden lå i min seng på ett alkohollikkerhjem i Trøndelag. Klokken 06-00 1 januar 1976. Da bad jeg en hjertebønn. Ikke med ord, men bare i tanken. Under dyna. Da eksploderte Guds kraft i mitt indre. Rom 10, 10 «For med HJERTET tror en til rettferdighet. Og med munnen bekjenner en til frelse.» Jeg tror at for at Gud skal komme til i våre liv, må ropet komme fra HJERTE. Esaias 57,15 «For så sier den Høie, den Opphøiede. Han som troner evindelig.Og hvis navn er hellig. I det høie og hellige bor jeg. Og hos den som er sønderknust. Og nedbøiet i ånden. For å gjenoplive de nedbøides ånd. Og gjøre de sønderknustes hjerter levende. Bjørn

  Liker

  • holdt på å endre tittelen til hjertesukk, men det var bare hjertebønn dette skulle hete.
   Gud er god mot oss, alltid, og ditt liv er et vitnesbyrd om at Gud hører våre tause- og tidvis tårevåte- hjertebønner. Han er for alltid trofast, også når vi er troløse, og han søker oss opp selv når vi ikke vet at vi trenger å bli funnet av ham og i ham.
   Velsigna god dag til deg!

   Liker

 3. Tårene ligger i øyekroken, så inderlig mye takk for at du delte. Måtte Gud velsigne og bevare deg og dine gutter. Måtte Han være nær og fylle livene deres med glede og trygghet, måtte Han lege gamle sår og smerte og gi ny kraft, måtte Han fylle hjertet med håp og glede, skinne sitt fantastiske lys over og i dere, gi styrke etter dagens krav. Omkranse dere med sin sterke kjærlighet alle dager og i alle ting. I Jesu dyrebare navn, Amen.
  En klem fra mitt hjerte til ditt ❤ , Pam på heia

  Liker

   • Jeg blir så takknemlig når jeg ser dere gir hverandre oppmuntringer og velsignelser her i kommentarfeltet. Jeg blir rørt hver eneste gang det skjer! Takk til deg MinsteBror for denne, og takk til alle andre som har gjort det tidligere.

    Liker

  • Kom over linjen «glede til min sorg» i går og da kjente jeg at jeg skulle skrive en hjertebønn. Om jeg ikke er der nå, har jeg nok levd liv til å kunne sette ord på hva mange føler og er oppe i. Noen ganger er det godt å låne andres ord til å sette på de tanker og følelser man ikke helt finner ut av og det er også godt å se at man er ikke alene om å være på et slikt sted.

   Tusen takk for din nydelige bønnevelsignelse!!!
   Jeg vet at du og enkelte andre lesere ber jevnlig for meg og guttene og jeg vet Gud hører deres bønn, tror ikke jeg kunne gått gjennom det siste halvåret uten å ha bli båret i bønn.

   Varm og takknemlig kjempeklem

   Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s