Ikke vær venn med hvem som helst

Det finnes venner som skader hverandre, men en sann venn er mer trofast enn en bror. (ordspr. 18:24)

Vi kristne skal liksom like alle og vi skal kunne omgås alle, men dette er og blir feil. Bibelen advarer oss gjentatte ganger mot å omgås folk som drar oss ned og/eller bort fra Herren. Vi skal være viselige og forsiktige i vårt valg av venner, mens ift bekjente trenger vi ikke utvise samme aktsomhet.

Ditt hjerte skal ikke misunne syndere, men alltid med iver frykte Herren!
Da har du en fremtid, ditt håp er ikke forbi. (ordspr. 23:17-18)

Når jeg sier venner mener jeg de vi viser vår personlige side til, de som vi våger å slippe inn på oss både på gode og vonde dager, de som er våre fortrolige, de vi søker råd, støtte og hjelp hos. Når det gjelder disse, skal vi vise aktsomhet.

Det er ikke slik at det er bedre med hvilke som helst venner i stede for ingen venner, det føles nok slik ut, men det er ikke sant. Venner skal like og akseptere oss for den vi er og de skal kunne dele både våre gleder og våre sorger, vår tro og vår tvil, nederlag og seire.

Venner som alltid må rakke ned på oss og fremheve egen fortreffelighet er ikke ordentlige venner. Venner som bare er der i de gode stundene og flykter unna i de vonde, er ikke ordentlige venner. Venner som alltid har rett mens du alltid har feil, er ikke ordentlige venner. Venner som krever at du alltid stiller opp for dem mens det aldri passer for dem å stille opp for deg, er ikke ordentlige venner.

Hat vekker splid, men kjærlighet skjuler alle synder.
Den rettferdiges tunge er som utsøkt sølv, de urettferdiges hjerte er lite verdt.
(ordspr. 10:12 og 20)

Venner vil tråkke oss på tærne, de vil si de feile ordene, de vil såre oss, de vil handle feil, men er de ordentlige venner så vil de gjøre sitt beste for å rette opp i feilene (hvis de vet om dem) og igjen vise at de bryr seg. Gode venner vil glede seg med deg når noe går bra. De vil hjelpe deg å komme nærmere Gud og de vil be for deg når det er vanskelig (og ikke bare si de skal). Venner som er der gjennom tykt og tynt og som samtidig hjelper oss å bli mer grunnfestet i troen, er gode venner å ha.

Den som ferdes med de vise, blir vis, men den som omgås dårer, går det ille. (Ordspr. 13:20)

Det kan være vanskelig å «slå opp» med venner som ikke bringer noe positivt inn i våre liv, vi har tross alt investert vårt hjerte og vår tid i å bygge et fellesskap, men de færreste vennskap er for ei livstid, flere er derimot for ei tid.

*******

Ønsker alle lesere og følgere ei god og velsignet helg. Skulle du ønske å lese mer så ble det i uka som gikk postet noen innlegg på den andre bloggen også:

Tilhenger eller etterfølger?
3 ting Jesus ikke sa om menigheten
Hvor er ærligheten om vår skrøpelighet?

5 tanker om “Ikke vær venn med hvem som helst

 1. Har lest og fulgt med bloggen din en stund. Takk for at du postet dette inlegget. 🙂 Må bare si at det var noe jeg trengte å lese.

  Ønsker deg en velsignet kveld.

  Liker

  • Hei Mathilde,
   så koselig at du tok deg tid til å legge igjen noen ord- det er alltid godt å høre fra dere som følger.

   Og slike kommentarer gjør godt da jeg ofte skriver ting som ikke har direkte kontakt med egen hverdag, men har lært å være lydig mot Gud når Ånden minner om en episode, gir en tanke eller annet- for da er det fordi noen trenger å lese det eller fordi jeg er i en situasjon som gjør at jeg kan forklare eller beskrive på en måte som når andres hjerter.

   Så takknemlig til Gud for at han er så trofast og god mot oss og takknemlig til deg for oppmuntring.

   Velsigna kveld og uke til dyrebare du. Klem

   Liker

 2. Halleluja for Cecile ! Sterke ord ! Så fint , at vi kan gå til Bibelen å få bekreftet disse sannheter. 2 Tim 3,1-5. » Men dette skal du vite. At i de siste dager. Skal det komme vanskelige tider. For menneskene skal da være. Egenkjære. Pengekjære.Stortalende. Overmodige. Spottende. Ulydige mot foreldre. Utakknemmelige. Vannhellige. Ukjærlige. Upålitelige. Baktalende. Umåtelige. Umilde. Uten kjærlighet til det gode. Svikefulle. Fremfusende. Opblåste. Slike som elsker sine lyster høyere enn Gud. Som har gudfryktighetens skinn. Men fornekter dens kraft.
  OG DISSE SKAL DU VENDE DEG FRA.
  Bjørn

  Liker

  • var faktisk de versene jeg hadde i bakhodet da jeg kjente jeg skulle skrive om dette emnet, men så ble det underveis slik at jeg kjente det var andre vers jeg skulle benytte.

   Tror vi glemmer viktigheten av å være litt nøye med hvem vi slipper innpå oss og hvem vi prioriterer å bruke tiden med… Hvis vi vil leve overgitte liv, så er dette med venner og den tiden man bruker med dem også noe man skal snakke med Gud om. Kanskje er hva man gjør greit, kanskje må det forandringer til…

   Siden vi ikke treffes til kaffe, bønn og bibel i morgen, så må jeg få ønske deg ei god og rikt velsigna helg!

   Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s