Gjør godt fordi om

For vi er hans verk, skapt i Kristus Jesus til gode gjerninger, som Gud på forhånd har lagt ferdige for at vi skulle vandre i dem.  (Ef. 2:10)

For ett par tiår siden var jeg på toget. Ved min side satt en jeg kjente og ellers var det ingen kjentsfolk. På den ene stasjonen kommer det på en eldre kvinne som trekker en trillekoffert etter seg innover raden. Hun stopper ett par seter foran meg og når hun skal til å løfte opp kofferten spretter jeg opp mens jeg spør: «Kan jeg hjelpe deg med den?» Hun smiler og sier ja, jeg legger kofferten greit på hylla og smiler til henne. Hun takker pent og jeg sier at det skulle bare mangle. Jeg tenkte ikke over det, det var da bare en selvfølge at slikt gjør man, helt til jeg satte med. Etter noen sekunder bøyer sidemannen seg til meg og hvisker: «Jeg liker ikke at du gjør slikt». Jeg kikker spørrende over på karen og sier forfjamset: «Hva mener du?». Svaret får meg fortsatt til å riste forundret og litt trist på hodet: «Jeg liker ikke at du gjør slike gode ting fordi jeg får dårlig samvittighet for at jeg ikke tenkte på å hjelpe, du setter meg i ett dårlig lys».

At en gjør det rette, er en glede for den rettferdige, men en gru for dem som gjør urett. (Ordspr. 21:15)

Velger du å gjøre godt er det mange forskjellige reaksjoner du vil møte. Det vil være:
De gode: Så flott da!
De mistroiske: -Du gjør det bare for å få noe tilbake.
De selvrettferdige: -Tror du at du er så mye bedre?
De dømmende: – Akkurat som det er noe spesielt?
De egoistiske: – Hva er i det for deg?
og mange flere forskjellige typer.

Det er ikke så mange som klarer å akseptere at man gjør godt bare for å gjøre godt. Det er en utbredt holdning av at det må jo også ligge et annet- og mer egoistisk- motiv bak hjelpsomme handlinger og ord enn ren godhet, omsorg og barmhjertighet. De som dømmer deg for skjulte motiver, trenger absolutt ikke å ha rett om hva som bor i ditt hjerte er, men de viser med sine ord hvor deres hjerte og liv er.

Selv en ung gutt viser i handling om det han gjør, er rent og rett. (Ordspr. 20.11)

Om noen skulle skule på deg, mistro deg, snakke bak ryggen på deg eller annet fordi du gjør godt og velger å gjøre godt, så ikke la dem få stoppe deg. Det er alltid de som vil prøve å trekke deg ned i søla med sine falske og løgnaktige ord, med sine egoistiske motiv og med sine sleivspark og skeive ord og blikk, men bli ikke motløs, oppgitt eller bitter.

La ikke det onde overvinne deg, men overvinn det onde med det gode! (Rom. 12:21)

Når du gjør godt så handler du på Guds hjerte og kall i og over ditt liv. La ikke andre stoppe deg fra å leve godt, og skulle de dømme deg eller få dårlig samvittighet fordi de ikke gjør godt, så er ikke det din sak. Du står til ansvar for ditt liv, dine ord og dine handlinger overfor Gud- ikke mennesker.

Lev godt og gjør godt- uavhengig av menneskers meninger, oppfatninger og handlinger.

2 tanker om “Gjør godt fordi om

 1. Kjære Cecilie ! Jakobs brev 2,14-18. Hva nytter det mine brødre, om han sier at han har tro, når han ikke har gjerninger. Vers 17 Således også med troen. Har den ikke gjerninger, er den død i seg slev. Vers 18 Vis meg din tro. Og jeg skal vise deg min tro av mine gjerninger. Har vi Ånden og Kristi kjærlighet i oss, kan vi ikke annet enn å gjøre godt. Bjørn

  Liker

  • Jeg tror vi velger å glemme mange ganger at både godhet, barmhjertighet, helliggjørelse og mye annet er mindre ord og følelser enn det er levd liv…
   Velsigna god uke til deg, broder Bjørn!

   Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s