Menneskene trenger noen større enn seg selv

For et barn er oss født, en sønn er oss gitt. Herreveldet er lagt på hans skuldre. Han har fått navnet Underfull rådgiver, Veldig Gud, Evig far, Fredsfyrste. Så skal herreveldet være stort og freden uten ende over Davids trone og hans kongerike. Han skal gjøre det fast og holde det oppe ved rett og rettferdighet fra nå og for alltid. Herren over hærskarene skal gjøre dette i sin brennende iver. (Jes. 9:6-7)

En dag da minsten var 8 år ble vi snakkende om noe viktig, at vi mennesker trenger noen som er større enn oss selv til å vise vei og hjelpe oss. Vi snakket om at han trengte meg så jeg kunne fortelle ham om hva som er rett og godt, men at også jeg trengte noen som kunne hjelpe meg med det samme. Vi snakket om at det er ikke alltid helt enkelt å vite hva som egentlig er rett og godt, for det dreier seg også om andre mennesker og større deler av livet. Det er da han kommer med erkjennelsen: «Men jeg klarer det ikke, jeg er dum inni mellom».

Da snakket vi om noe som er like viktig, at vi ikke alltid klarer å gjøre hva som er godt. Selv om vi vet hva vi burde gjøre, klarer vi ikke alltid å gjøre det, og noen ganger har vi bare ikke lyst å gjøre det. Jeg sier til ham at det er jo det som er det flotte med å ha noen større enn oss selv ved vår side, for ikke bare kan de hjelpe oss med å finne ut av hva som er riktig og godt, men de kan også hjelpe oss med å få det til. De kan gå veien sammen med oss, de kan gi tips og råd og de kan gjøre sammen med oss helt til vi lærer å stå på egne bein. Akkurat som at Gud har gitt oss Den Hellige Ånd for å hjelpe oss. Akkurat som Jesus kom til verden for å bli vår frelser og forløser. Vi klarer ikke å få oss selv inn i himmelen, vi trenger hjelp av noen større enn oss selv.

Vi trenger alle noen som er større enn oss selv for å forstå hva som er rett og galt, men også for å hjelpe oss til å handle etter hva vi vet er godt og riktig. Og hvem er større, mektigere og herligere enn Gud? Ingen.

2 tanker om “Menneskene trenger noen større enn seg selv

  1. Så godt sagt av gutten din, kjenner meg så veldig igjen…jeg kan være så dum inni mellom! Gikk forbi standen til Human Etisk forbund i byen her en dag og tankene mine gikk til Far. Kjente på hvor inderlig og dypt takknemlig jeg er, for å ha en som er så mye større enn meg selv. Ønsker deg og guttene en velsignet førjulsuke. Tusen takk for adventskalendergaven jeg vant, tar imot den frivillige utfordringen som følger med ❤ god klem, Pam

    Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s