Tilgi

Har du et menneske rundt deg som du holder mye bitterhet og gammelt mot? Et menneske som over år har tråkket deg på tærne, snakket deg ned, gått bak ryggen på deg og har behandlet deg respektløst? Du har sår som stikker dypt og du kan skrive en liste på flere sider over alle de feil som er begått mot deg. Jeg har et  spørsmål til deg: Trenger du Guds nåde?

Ønsker vi å leve gudfryktige liv kan vi ikke velge hvem vi vil tilgi og hvem vi ikke vil, Guds ord sier i tydelig ordelag at vi skal tilgi andre deres overtredelser mot oss.

Dere er Guds utvalgte, helliget og elsket av ham. Kle dere derfor i inderlig medfølelse og vær gode, milde, ydmyke og tålmodige, så dere bærer over med hverandre og tilgir hverandre hvis den ene har noe å bebreide den andre. Som Herren har tilgitt dere, skal dere tilgi hverandre. (Kol. 3:12-13)

Jeg vet at for enkelte høres dette veldig hardt, umulig og urettferdig ut, og jeg forstår det. Det er mennesker som har opplevd utenkelige ting, samtidig som det er de som i årevis er trykket ned av andre, og så skal man bare tilgi? Jeg forstår at det er enkelte ting som oppleves for vondt å vanskelig ut å tilgi og at det er enkelte gjerninger som er så grusomme at det føles ut som at de ikke fortjener tilgivelse.

Gud spør oss ikke om å føle for å tilgi, han sier vi skal tilgi, fordi han har tilgitt oss mer. Gud ber oss ikke gjøre noe som han ikke har gjort mot oss først. Han gav sin egen sønn for at vi skulle få tilgivelse. Jesus led og døde for din tilgivelse. Gud gjorde alt dette mot oss selv om vi ikke fortjente det, han gjorde det ut av sin rike nåde og kjærlighet- og det er dette skal vi gi videre.

Menneskelig sett fortjener kanskje ikke andre tilgivelse, men vi skal ikke leve etter hva vi menneskelig sett synes er riktig og rettferdig, men etter Guds ord og hjerte. Vi trenger å leve i den nåde, i overensstemmelse med Guds ord og i den kraft Gud gir- og vi vil alle komme dit hen at Gud ber oss om det umulige. Å tilgi noen som har såret oss dypt.

Det er ikke enkelt, men ved Guds hjelp er det mulig.

For noen vil det hjelpe å utføre en symbolsk handling som å skrive ned det gale og brenne det opp samtidig som de høyt sier at de tilgir. Andre opplever at det er en prosess som tar år, der de stadig bestemmer seg for å tilgi og bevege seg videre. Men hva som alltid er hjelpsomt er dette: Begynn å be for det mennesket det gjelder. Be om frelse hvis de ikke er frelst, be om velsignelser, be om at godt skjer for dem. Be om at Guds nåde og kjærlighet utøses over det andre menneskets liv.

Har du noen du må tilgi men så føler du det er umulig og urettferdig? Husk spørsmålet mitt: Trenger DU Guds nåde? Og et ekstra spørsmål til slutt: Hvis du ønsker og trenger tilgivelse, nåde og kjærlighet og lengter etter det på innsiden, tror du ikke den andre også føler det slik?

En tanke om “Tilgi

  1. Noe som er så vidunderlig med Gud, er at når tigivelsen får slått rot i oss (med Guds hjelp, for som du sier, så er det umulig uten), så skjer det noe vakkert inne i våre egne hjerter. Det blir lettere å leve med fortiden, hatet slutter å brenne og ødelegge oss innenifra. For meg har det tatt mange år, sorgen er der fortsatt, men hatet er borte. Det hadde jeg aldri trodd var mulig. Pam ❤

    Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s