Motstand vil komme

For det er godt om noen finner seg i uforskyldte lidelser fordi samvittigheten er bundet til Gud. Om dere holder ut å bli straffet når dere har gjort noe galt, er det noe å rose dere for? Men om dere holder ut i lidelser når dere gjør det rette, da er det godt i Guds øyne. (1. Pet. 2:19-20)

Når man blogger over tid opplever man at tallet følgere går litt opp og ned, og det er normalt. Noen kommer til, andre faller fra. Det har vært noen få perioder der det har falt fra et høyere antall følgere enn hva som er normalen, og slik har den siste uka vært på begge bloggene.

Det er ikke noe jeg kan ta personlig, men det har gitt meg endel tanker. Hver av de nevnte periodene med stor nedgang i følgere har kommet etter jeg over kort tid (f.eks ei uke) har publisert innlegg som sier tydelig at vi skal leve annerledes, vi skal prioritere Guds rike og vi skal leve som om Jesus er Herre i vårt liv (Det trenger ikke være årsaken, men kan være).

Noen vil ikke reagere på at jeg skriver slike ting, mens enkelte blir forarget. For hvem er jeg som kommer og sier at de må velge å leve for Jesus og ikke bare ha ham med på lasset? Hvem er jeg som sier de må kutte ned på de ting som gir dem glede og heller bruke tid på bibel, bønn og mennesker? Hvem er jeg som sier at helliggjørelse er en selvsagt del av det å leve som kristen og at etter som tiden går skal man bli mer lik Jesus og lever enda mer overgitt Guds vilje og til andre menneskers beste?

Som jeg sa, jeg tar det ikke personlig at det har falt endel fra den siste uka, men det gjør meg trist. Trist fordi jeg undrer meg over om det er fordi de ikke liker å lese slikt? Vil de ikke høre at vi er kalt til å leve annerledes liv og ikke være som alle andre rundt oss? Vil de ikke høre at det i hovedsak ikke dreier seg om hvordan Gud kan gjøre mitt liv rikere, bedre og lykkeligere, men hvordan jeg kan leve for å glede Gud og til hjelp for andre mennesker? At det dreier seg ikke om hvor mye jeg kan gjøre ut av mitt liv, men hvordan jeg kan la Gud gjøre mest ut av seg gjennom mitt liv?

Det som skjer på nettet kan jeg ta personlig, men jeg velger (oftest) å la det bli til ettertanke i stedet, og til noe å be over. For jeg utfordres på om jeg fortsatt vil skrive som jeg gjør og miste følgere og få beskjeder om at jeg er på feilspor, for hard, for ekstrem og annet, eller om jeg vil bli litt rundere i kantene så kanskje flere får «godfølelser» og begynner å følge. Det er lett å si at det første er riktig når det ikke gjelder oss, men når vi selv står oppi det å oppleve motstand fordi man velger å stå opp for hele Guds sannhet, så er det litt mer sårt og vanskelig.

Det er flere av dere som har opplevd at andre snakker stygt bak ryggen deres fordi dere fremholder Guds sannhet, andre har mistet muligheter til å tjene fordi dere har ikke godtatt hva «flertallet» mener er greit, andre har mistet venner eller mennesker dere trodde skulle bli venner. Og det er ikke godt å oppleve slikt, jeg vet. Men det er endel av prisen for å følge Jesus, du vil oppleve motstand. Du vil oppleve at mennesker tar avstand fra deg, baksnakker deg, sprer rykter og løgner om deg og behandler deg urettferdig og dårlig. Jeg vet du ikke føler deg salig og velsignet når slikt skjer, men det er bedre å vise gudsfrykt enn å innrette seg etter andre mennesker for å bli likt. Ønsker du å leve helhjerta for Jesus så vil du oppleve motstand, men du vil også oppleve at i det såre og vonde kommer Gud nær på en spesiell måte med sin trøst, styrke og kraft. Vær frimodig, ikke la mennesker bestemme hva du kan si og hvordan du skal leve, la gudsfrykten og Guds Ord være din rettesnor.

Hvem kan gjøre dere noe ondt hvis dere brenner for det gode? Men salige er dere om dere lider for rettferdighets skyld. Vær ikke redde for dem, og la dere ikke skremme, men hold Kristus hellig som Herre i hjertet! Vær alltid klare til forsvar når noen krever dere til regnskap for det håp dere eier. Men gjør det ydmykt og med gudsfrykt, så dere kan ha en god samvittighet. Da vil de som baktaler dere for deres gode livsførsel i Kristus, bli gjort til skamme med sine beskyldninger. Det er bedre å lide, om Gud så vil, når en gjør det gode, enn når en gjør det onde. (1. Pet. 3:13-17)

8 tanker om “Motstand vil komme

 1. Noen talere vil hevde at de opplevde mer og tøffere motstand når de var på nippet til «nye høyder». Fordi det er slik fienden opererer. Gi ikke opp! Den har mislykkes den som vil gjøre alle til lags

  Liker

  • Eneste vi burde være opptatt av å behage er Gud, mennesker er skiftende i sine meninger og sin «lovpris» av oss.

   Enig i at det er tøffere perioder før spesielle gjennombrudd eller nye ting, opplevd det selv og vet det er slik fra flere andre. Det er litt som når vi går gjennom tunge tider; det er alltid mørkest rett før det gryr av ny dag.

   TAKK for oppmuntringen,
   den følger faktisk samme spor som andre ting som har kommet de siste dagene 😉

   Liker

 2. En ukes statistikk kan også være tilfeldig. For egen del har det snarere vært motsatt. Hver gang jeg merker at jeg er i fare for å «bli dratt i retning» av det verdslige, er din blogg et motperspektiv som minner meg på sannheten. Den virker som et korrektiv, og minner meg på ting som er viktig. Jeg lærer, og er enig, at det er viktigere å leve for mer enn bare seg selv. Du setter ord på ting jeg kanskje føler selv, men ikke får sagt. Du skal vite at din blogg verdsettes. Spesielt når jeg opplever tunge stunder og at ting butter imot, starter jeg dagen med å lese bibelvers på din blogg. OG blir glad om det også er postet noe nytt. Noe annet jeg synes er artig er når bibelvers (du har plukket ut?) plutselig viser å være svar eller bekreftelse på noe jeg har bedt over eller har ønsket svar på. Klem

  Liker

  • Jeg er klar over at statistikk bare viser litt av bildet, det er også derfor jeg skrev at hva jeg skriver nødvendigvis ikke er grunnen til at enkelte avfølger, men tankene jeg har fått rundt det har ofte gått dypere enn min personlige opplevelse av det hele. Nok om det.

   Så til alt det andre du skriver, jeg blir rørt og takknemlig over at ordene som deles kan virke slik. Gud til ære, oss til gagn! Jeg ønsker jo at det skal være en blogg hvor Gud får tale til mennesker gjennom «mine ord». At hva som deles blir til styrke og trøst, men også formaning og rettleding.

   Jeg plukker aldri ut hva jeg skal skrive, jeg føler heller at det blir plukket ut for meg. Noen ganger kan jeg lese to minutter i Bibelen og Ånden gir meg tanker i en spesiell retning(det er mange ganger jeg må lese mer altså), andre ganger kan en linje jeg hører gi tanker som jeg kjenner jeg skal dele og mye annet slikt. Jeg deler ikke hvis jeg ikke kjenner at det er noe spesielt med hva jeg leser, tenker eller får med meg- kun de ting som på en spesiell måte står ut. Jeg vet at de ord som deles må være fylt med Guds kraft for å virke i menneskers liv, og da må det være ord sendt fra himmelen.

   Og nettopp de to siste punktene, at jeg ønsker Gud skal få tale gjennom bloggen og at vers og tanker som deles blir «plukket ut» for meg, er nok årsaken til at du enkelte ganger får akkurat hva du trenger. Gud visste han kunne nå deg, trøste og styrke deg og hjelpe deg videre gjennom hva du leste her- og derfor fikk jeg oppdraget med å formidle hans hjerte til deg.

   Gud velsigne deg i hele ditt liv, du dyrebare

   Liker

 3. Takk for mange fine innlegg og sannheten du lever i. Du skiller ut det vesentlige og har fått innsikt til å se hva som er viktigst. Guds fred. Fortsett å skrive det er til velsignelse for oss.

  Liker

  • Hei Randi,
   takk for varmende og oppmuntrende ord 🙂 De bringer glede, takknemlighet og styrke.

   Jeg kommer til å fortsette selv om det ikke alltid er enkelt, og minner Gud meg om å skrive noe så gjør jeg det selv om jeg vet enkelte ikke liker det. Holder vi oss borte fra det kall Gud har lagt over livet vårt, vil ting bli vanskelig, tungt og tomt, men lever vi i det bringer det velsignelse på mange områder. Og så er det det faktum at jeg MÅ skrive, jeg kan liksom ikke la være å fortelle andre om hva Gud legger meg på hjertet, og skrivingen er en av de få tingene jeg kan gjøre for å fortelle andre om Gud.

   Må Herrens glede, styrke og fred fylle ditt hjerte og må hans beskyttelse være om deg og alle du holder kjær. Varm klem til dyrebare du ❤

   Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s