Å ta Guds Ord med inn i hverdagen

Herre, la ropet mitt nå fram til deg, gi meg innsikt etter ditt ord! (Sal. 119:169)

Hva jeg har funnet forunderlig over årene er hvor ofte Ånden bruker de helt vanlige hverdagstingene til å minne meg om sannheter i Guds ord og Guds rike. Det er i samhandling med guttene eller andre eller når jeg gjør andre ting at jeg oftest finner ny visdom. Mens jeg gjør noe, så kommer plutselig en historie, et vers eller et uttrykk til meg.

Her en dag tenkte jeg på at jeg burde få vasket bilen og mens den tanken gikk så kom jeg til å tenke på at det er de som har skinnende ren bil, på utsiden. Åpner du døra ser du derimot at du trenger ei snøskuffe bare for å lage plass til deg selv. Dette ble til advarsel og ettertanke for meg, for Ånden minnet meg om at vi er litt slik noen ganger. Noen ganger er vi flinke til å pusse utsiden, men glemmer det viktigste, hjertet og sjelen vår. I andre tilfeller møter vi på mennesker der alt ser bra ut i det synlige, men vi merker noe ikke stemmer. Ofte vil tiden vise at de er ikke så «rene» på innsiden som de lar utsiden bære preg av, uttrykket «hvitkalka graver» kom i tankene.

Jeg har også merket at det er en ting å lære guttene bibelhistorier, men de beste stundene har vi hatt når vi kan knytte Guds ord opp til ting vi gjør eller opplever. Det er nok mye de ikke vil huske, men de har erfart gang på gang at Gud er trofast og at han holder sine løfter til oss. Det er ikke mer enn noen uker siden vi sist opplevde det på en spesiell måte. Den ene har slitt med kraftig hodeverk og jeg sa at vi måtte ordne med briller, noe gutten ikke vil fordi det er dyrt (han husker at det gikk mange tusen da broren måtte ha briller i fjor). Jeg sier at det vil ordne seg, han trenger ikke tenke på det. Er det noe vi trenger vil Gud hjelpe oss. Uka etterpå kommer det penger fra helt fremmed hold, uventet og gledelig. Jeg sier til gutten hva som har skjedd og han utbryter: Hvorfor hjelper alltid Gud oss slik? Og det er da fint å kunne ta en prat om at hvis vi søker Guds rike og rettferdighet først, så har han lovet å hjelpe oss med hva vi trenger.

Dagens vers har en sistedel som jeg bet meg merke i: «Gi meg innsikt etter ditt ord»!. For at Gud skal kunne lede oss ved sitt ord, så må vi kjenne hans ord. For at Gud skal ta oss videre og dypere, så må vi også kjenne hans ord. Jo mer vi kjenner til av Guds ord, jo mer har Ånden å «ta av» og bruke for å gi oss ny innsikt og kunnskap. Ikke bare får vi ny innsikt og lærdom, men vi vil også erfare at vi oppdager Guds omsorg, tilstedeværelse og hjelp på flere områder av vårt liv.

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s