For å være din Gud

For jeg er Herren som førte dere opp fra Egypt for å være deres Gud. Dere skal være hellige, for jeg er hellig. (3. Mos. 11.45)

Egypt er et bilde på det liv vi levde som ufrelste og at Gud berget folket ut av Egypt er et bilde på frelsen. Og her får vi tydelig forklart hvorfor Gud berget folket sitt, fordi han vil være deres Gud.

Hovedhensikten med frelsen er ikke at vi skal få det bedre og føle oss bedre, men at Gud skal være Gud i våre liv. Og dette har to sider ved seg, Gud skal ha førsteplassen og Gud skal få virke i oss og gjennom oss.

Når vi sier ja til Jesus som frelser, så sier vi også ja til å ha ham som Herre i våre liv. Vi kan ikke si ja til frelse og nei til at Jesus er Herre, de to er uadskillelige. Frelsen innebærer at vi er tilgitte og har fått barnekår, men den innebærer også at vi gir opp vårt rett til å gjøre som vi føler, tenker og mener er best.

Å leve som kristen betyr at vi har sagt ja til å følge Gud, og skal vi følge Gud og være fylt med ånd og kraft, så må vi gjøre som Gud sier er godt, vi må holde oss borte fra hva Gud sier vi skal og vi må gå dit Gud sier vi skal. Det er vi som går sammen med Gud, ikke han som går sammen med oss. Selv om det høres likt ut, så er det en stor forskjell. Går Gud med meg er det jeg som leder og bestemmer, går jeg med Gud er det han som leder og bestemmer. Skal Gud være vår Gud, så har vi ikke annet valg enn å la han lede og bestemme.

En annen side ved det er at vi skal være hellige, slik han er hellig. Vi må innrette våre liv etter hva Gud sier er godt og ikke og vi må la Jesus vinne skikkelse i oss. Våre liv skal i større og større grad skinne av Gud og vi skal bli mer lik Jesus. Ved at vi lar Gud virke i oss og gjennom oss vil hans karakter ta mer og mer over og vårt indre blir forvandlet og fornyet.

Når Gud sier han vil være vår Gud, så betyr det at han vil være vårt midtpunkt, vårt sentrum i livet, den vi har vårt fokus på og finner vår mening i. Den som vi søker til, den vi har blikket festet på, den som leder oss, men selvsagt også den som verner oss, hjelper oss, forsørger oss og er vårt vern. Han vil være vårt alt i alle ting, også vårt ingenting.

2 tanker om “For å være din Gud

  1. Takk, alltid godt å lese hva du skriver. Har et lite postkort her hjemme. Det er en tegning av en liten gutt som står på kanten av et stup. Teksten er: quo vadis – hvor går du? Er så glad i det kortet, det er med på å rette blikket mitt på Herren. Å måtte jeg bli flinkere til å si og mene: Hvor går du Gud? Jeg vil følge deg overalt, uansett hvor.
    Ønsker deg og dine gutter en helg av gode øyeblikk i Herrens nærhet. Pam ❤

    Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s