Søk tilflukt hos Herren

Det er bedre å søke tilflukt hos Herren enn å stole på mennesker.
Sal. 118:8

Nå kan jeg ikke gå helt god for dette, da jeg ikke har telt og sjekket ut på egen hånd, men jeg har lest flere steder at Sal. 118:8 er det midterste verset i Bibelen. Om det stemmer kan vi ikke annet enn å si at det er en ekstra påminnelse fra Gud sin side om viktigheten av å stole på ham før mennesker, og skulle det ikke stemme så er det fortsatt en viktig påminnelse.

Vi er alle avhengige av andre mennesker, av deres omsorg og støtte, av trøst og formaning og av at noen er der og deler både sorg og gleder sammen med oss. Men det er bare så mye mennesker kan hjelpe oss med.

Mennesker kan ikke fylle det dypeste tomrommet i oss, bare Gud kan. Mennesker kan ikke hjelpe oss med alle våre problemer,  bare Gud kan. Mennesker kan kan ikke gi oss varig lykke og glede, bare Gud kan. Mennesker forandrer seg, men Gud er og blir den samme.

Å søke tilflukt hos Herren er ikke det samme som å be en femten sekunders bønn om hjelp når problemer oppstår, det innebærer at vi bruker tid med Herren, i bønn og stillhet og ved å lese og grunne på hans ord. Vi holder oss nær til ham og stoler på at han er vår hjelp og redning i nøden. Vi lar oss selv hvile i vissheten om han er et trygt vern og at han vil kjempe for oss. Vi søker Guds råd, hjelp og trøst før vi søker mennesker.

Mennesker kan bare til en viss grad hjelpe oss, men Gud kan hjelpe oss med alle ting. Det som er for vanskelig for mennesker, er ikke det for Herren. Og husk, Gud kjenner både vår fortid, vår nåtid og vår fremtid, den hjelp han kan gi er ikke passende bare i dette sekund, det passer inn med hans plan for hele vårt liv.

Har du mennesker i livet ditt som er der med støtte, omsorg og gode råd? Bra, men husk at det er viktig at det ikke er i de menneskene du plasserer din tillit og ditt håp om bedre dager, men hos Herren.

Bare hos Gud skal jeg være stille, fra ham kommer mitt håp.
Bare han er min klippe og min frelse og mitt vern, jeg skal ikke vakle.
Hos Gud er min frelse og min ære. Min mektige klippe, min tilflukt er hos Gud.
Stol alltid på ham, dere folk, øs ut deres hjerte for ham! Gud er vår tilflukt.
(Sal. 62:6-9)

En tanke om “Søk tilflukt hos Herren

  1. Tilbaketråkk: Søk tilflukt hos Herren – med Gud i hverdagen

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s