Lille speil

Det lille speilet media
forteller meg alt hva jeg mangler.
Huset må være bedre og bilen nyere,
håret må skinne og tennene glinse.
klærne må fornyes og fasaden fikses.
Det lille speilet media,
det falskeste av de alle,
fordi det fokuserer på det ytre og på menneskelige lyster

Det lille speilet i andres øyne
forteller om både aksept og forakt.
Noen liker meg, andre ikke.
Noen viser medfølelse, andre overlegenhet.
Menneskers godhet varmer, mens deres kulde river ned.
Det lille speilet i andres øyne,
kan være både godt og vondt
fordi det ikke alltid viser sannheten om meg.

Det lille speilet som vi overser,
som forteller oss om sannheten.
Om å være dyrebar og elsket,
om å være skapt med mening og verdi.
Om å alltid være ønsket og aldri sviktet bli.
Det lille speilet som vi overser,
Guds ord som sier sannheten
Gud elsker meg og ønsker meg.

Jeg kikket meg selv i speilet da jeg gikk forbi det og tenkte plutselig på at vi speiler oss i så mange gale ting. Vi speiler oss i det falske glansbildet som media gir og i menneskers skiftende meninger og følelser mot oss, men alt for sjeldent speiler vi oss i Guds ord og lar hans hjerte fortelle oss vår verdi, mening og plass. Tenk at vi er skapt for å ære Gud med hele våre liv, og når vi gleder oss i- og lar oss fylle med- hans godhet og nåde så fylles vårt indre med en kjærlighet, verdi og mening som gjør at alt verden tilbyr falmer. Hva Gud har skapt oss for, fellesskap med Ham, er hva som vil bringe oss den dypeste kjærlighet og tilfredsstillelse, for i Hans nærhet finner vi ikke bare den ekte kjærligheten, men vi faller også til ro fordi vi er omsluttet og fylt av den totale kjærlighet.

Gud elsker deg og han vil aldri svikte eller forlate deg, i hans nærhet er den glede, kjærlighet og fred du lengter etter. Ikke let i verdens tilbud, ikke søk menneskers hjelp til å fylle ditt innerste, for det er bare Gud som kan fylle de innerste rommene i våre hjerter og tanker. Det er og blir hans plass, prøver vi annet vil tomhet og mørke ta over, men lar vi Gud slippe til vil lys og varme bryte igjennom.

DU ER ELSKET!

En tanke om “Lille speil

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s