bryr du deg ikke Jesus?

Bryr du deg ikke Jesus,
om at jeg sliter med så mye?
Bryr du deg ikke
om at jeg er omringet av vansker
og tynget ned i sjelen?
Bryr du deg ikke om at jeg
står midt i en storm
og er maktesløs og motløs?
Bryr du deg ikke om meg?

Morgenens lesning tok meg blant annet gjennom historien hvor Jesus stiller stormen, funnet i Markus 4:35-41. Vi leser at når det ble kveld så sa Jesus at de skulle sette over til den andre siden av sjøen. De navigerer båten de allerede sitter i utover og sammen med dem er også andre båter. En kraftig virvelstorm overrasker dem og bølgene slår inn over båten og holder på å fylle den. Jesus, som sover etter hva som må ha vært en slitsom dag, blir vekket med spørsmålet: Mester, bryr du deg ikke om at vi går under?

Hvor ofte vi også blir slik når ting som overvelder oss og setter oss ut skjer, ting som gjør at vi mister oversikt og kontroll og opplever at vi er egentlig ganske små og ute av stand til å takle livet og omstendigheter. Da vender vi oss til Gud med anklagene: Bryr du deg ikke? Ser du meg ikke? Elsker du meg ikke?

Vi vet at Gud elsker oss, men omstendighetene får oss til å tale og leve utfra følelser og menneskelige opplevelse av situasjonene, vi bruker ikke troen vår til å styrke oss selv eller til å hjelpe oss å løfte blikket og kikke på ham som er alt livs kilde og opprettholder, nei, vi bøyer vårt hode og sukker: Gud, jeg trodde du skulle hjelpe meg jeg…

Jesus stiller vinden og lurer på hvorfor disiplene er redde, har de fortsatt ingen tro? Vet de ikke hvem han er? Husker de ikke alt de har sett og hørt? Tror de ikke at når han sier de skal til andre siden så skal de det, uansett hva som møter dem underveis?

Livet ditt er kanskje for mye akkurat nå, vi har alle vært der flere ganger. Det er en naturlig ting å oppleve, men fordi om det er vanskelig betyr det ikke at det er over. Du er ikke alene, Jesus er sammen med deg og han vil hjelpe deg. Han er fortsatt mektig til å frelse og mektig til å stille stormer, han gir fortsatt fred som overgår forstanden og fyller de motløse med nytt håp, han rekker fortsatt ut hånden slik at under og helbredelser skjer og han er fortsatt like god, trofast og barmhjertig som alltid.

Fest tankene på Jesus, minn deg selv om hans trofasthet og godhet og om hans løfte om å aldri svikte deg eller forlate deg, om at han er med alle dager og at han er mektig til å gjøre langt mer enn vi ber om, og legg all din bekymring på ham som har så stor omsorg for deg.

Kall på meg på nødens dag, så vil jeg utfri deg, og du skal gi meg ære. (Sal. 50:15)

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s