Gud er med i vår smerte

Vi har lett for å føle at Gud er langt borte når smerten skriker i tanker, følelser og kropp. Vi lengter etter å høre hans stemme, å kjenne at freden plutselig fyller hjertet eller å oppleve at vi får ett ord som føles som sendt fra himmelen. Vi sukker og gråter og våre rop går ut til Gud; Hjelp meg! Hvor er du? Jeg trenger deg…

For ett par dager siden satt jeg og leste ett stykke om hvem Gud er, og det nevnes blant annet at han er opphøyd og allmektig, himmelens og jordens skaper, den som holder alt i sin hånd og at alt eksistere i ham. Til og med tid og rom er i Gud, Gud er større enn dette også. Det er en stor og mektig Gud vi har.

Da jeg fortsatte lesningen der jeg holdt på kommer jeg over et vers som for mange av oss er kjært, nemlig Jesaja 57:15

Så sier han som er høy og opphøyd, han som troner evig, Den hellige er hans navn: I det høye og hellige bor jeg og hos den som er knust og nedbøyd i ånden. Jeg vil gi ånden liv hos dem som er bøyd ned, gi hjertet liv hos dem som er knust.

Etter å akkurat ha lest endel om Gud ble den første delen av dette verset en sterk påminnelse om hvem Gud er. Den store Jeg Er, den allmektige, den allvitende, den skapende, den opprettholdende, den rettferdige, den hellige, den store legen, fredsfyrsten, frelser, hjelper, Far, Gud er.

Og en slik Gud kan det inni mellom være lett å distansere seg fra, for han er jo så langt over alt vi er og han er jo på et helt annet sted enn oss. Han bor i det høye og hellige, og det gjør jo ikke vi med vår skrøpelighet, våre sår og våre smerter. Men den fantastiske fortsettelsen i verset minner oss om noe viktig. Ja, Gud bor i det høye og hellige, men så kommer det herlige, OG hos den som er knust og nedbøyd i ånden. Gud bor ikke bare i det høye, han bor også hos den som er knust og nedbøyd i ånden.

Føler du at din smerte, dine utfordringer og dine skrøpeligheter har ført deg bort fra Herren? Ikke frykt, ikke gi tanken rom, Gud selv sier at han bor hos mennesker som deg og meg. Den allmektige Gud er ikke bare i det høye og hellige og ser på vår smerte og sorg fra avstand, nei han er her med oss i vår smerte og sorg. Han er nær, han er tilstede, han er med deg. Du er ikke alene, himmelens og jordens skaper og opprettholder er der med deg.

3 tanker om “Gud er med i vår smerte

  1. Så godt å lese denne påminnelsen nå på tampen av en ny dag. Da jeg våknet i fem tiden, var det som om alle utfordringer tårnet seg opp inne i meg og dagen forut føltes så skremmende. Nye slag, nye angrep, ingenting blir bedre, bare værre, stadig værre…så får jeg lov å bli minnet om at Gud er her, også hos meg, i mitt mørke. Takk ❤, må Guds nærhet fylle din dag, og dine netter og Hans velsignelse følge deg og dine. Pam på heia ❤

    Liker

    • Så godt det ble et lite lysglimt inn i mørket, det er så tungt og vondt når det bare varer ved. Håper virkelig for deg at du blir velsigna med gode ord og hjerteklemmer fra himmelen. Du dyrebare og vakre som jeg holder så av. Varm klem 🙏❤️

      Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s