Gud valgte deg

-Jeg ønsker ikke å være her, jeg vil heller være hos xxx.
Jeg kjenner at hjertet knuser og at tårene presser på. Mens jeg står og hører ordene og prøver å la det synke inn så flyr tanker og følelser i alle retninger. En jeg er glad i velger meg bort til fordel for en annen, en jeg ønsker å bruke tid med, støtte, hjelpe og vise omsorg overfor ønsker heller å bruke tiden hos andre. Jeg svelger hardt og sier:
-Du vet jeg er glad i deg og gjerne vil bruke mer tid med deg, men det er ditt valg. Du står fritt til å velge hvordan du vil ha det i ditt liv.
Jeg prøver å svelge klumpen i halsen og snakke uten at det høres for tårevått ut.
– Vil du jeg skal hjelpe deg med å rydde sammen tingene dine og kjøre deg?
Så våkner jeg. Tåren sitter i øyekroken, klumpen i halsen og hjertet er tungt og vondt. Det var bare en drøm…

Men om det var en drøm denne gangen så er det ikke alltid slik. Vi opplever alle at andre velger oss bort til fordel for andre. Noen ganger er det bare litt kjipt, andre ganger knuser det hjertene våre. Når mennesker vi er glad i og ønsker å investere tid, liv og omsorg i velger andre, så gjør det vondt.

Men det er en som aldri velger andre framfor deg, en som alltid velger deg. Gud har valgt deg. Gud har valgt meg. Han har valgt oss fordi han elsker oss og han har valgt å øse av sin nåde, medlidenhet, barmhjertighet, godhet, styrke og kjærlighet over våre liv. Gud har valgt oss og han velger å stadig møte oss med kjærlighet og barmhjertighet, å omslutte oss med sin styrke og kraft, å fylle oss med håp og glede. Han har valgt oss og han angrer ikke på sitt valg.

Men det ble åpenbart hvor god vår Gud og frelser er, og at han elsker menneskene:
Han frelste oss, ikke på grunn av våre rettferdige gjerninger, men fordi han er barmhjertig. (Tit. 3;4-5a)

6 tanker om “Gud valgte deg

 1. Jeg har en hverdag med syke barn og uroer meg mye. Av og til syns jeg det er for mye å bære. Kjenner du et bibelvers som sier noe om at Herren deler på børen? Jeg tror det kunne være til trøst.

  Liker

  • Kjære Gro,
   blir «kort» dette, hadde et lengre svar til deg, men det ble plutselig borte (sukk)

   Det er ei tung byrde du bærer og jeg vet at det er ikke godt, enkelt eller lett å leve med syke barn. Lite tærer så mye på mammahjertet som det og det er grobunn for stadig uro og bekymring. Sliter med hjernetåke og hukommelse for tiden og husker ikke i farta vers som er av den slag du nevner, men vil gjerne dele noe av hva jeg har tenkt og fått opp i tankene.

   Vi vet at det står vi skal ikke bekymre oss, men legge alt fram for Gud i takk og bønn, men det er ikke så enkelt når man står midt oppi det…. men det er viktig at vi gjør det. Det er perioder det krever at vi hvert femte minutt gir det over til Gud på ny, fordi bekymringen kommer igjen og igjen. Men hver gang du kjenner uro, nevn det for Gud og si at du gir det til ham. At du kjenner det på ny kort tid etterpå betyr ikke at du ikke la det på Gud, det er bare bekymring som vil stjele tid og krefter fra deg, legg igjen på Gud. Jesus sa at vi skulle komme til ham med det som tynger, så gjør det. Matt 11:28

   Du er ikke alene oppi det, selv om det kan føles slik ut. Gud er trofast og han vil ikke svikte deg.
   Les bl.a. Sal. 22:2-3,25, Jes. 41:10,13 og 43.1-2

   «Gud er vår tilflukt og vår styrke, en hjelp i nød og alltid nær» sier salme 46,2 og Gud har sagt at roper vi til ham i nøden vil han svare (sal. 50:5)

   Job 35:13-14 er en god påminnelse om at Gud ser vår sak, også om vi føler han ikke er nær. Og i Jes 57:15 blir vi minnet om at Gud er nær hos den sønderknuste

   Jeg er veldig glad i Jes 63,9. Verset forteller at Gud var med folket, at han ble deres frelser, løste dem ut og alltid løftet dem opp og bar dem. Det at han løftet dem opp og bar dem synes jeg er så godt…

   Beklager at det ble snaut ift hva jeg tenkte, men håper dette kan være til litt hjelp. Det er også to innlegg jeg tenkte spesielt på da jeg leste kommentaren og de er
   https://ettordfordagen.blog/2016/02/10/det-er-min-sonn/
   https://medgudihverdagen.blog/2014/09/25/jeg-vil-ikke-svikte-deg/

   Her er ei lenke til en samling bibelvers om «frykt ikke»
   https://ettordfordagen.blog/2013/09/16/bibelvers-frykt-ikke/

   Må Guds fred fylle hjerte og tanker og må du oppleve at styrke og glede i Herren blir deg rikelig til del.
   Varm klem

   Liker

 2. Gode trygge Gud❤ tenker på alle gangene han blir valgt bort, til fordel for andre og annet. Han kjenner den smerten veldig godt ❤ måtte din dag bli trygg og god. klem fra Pam på heia❤

  Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s