Tro i det lille

Forrige uke hørte jeg ett par klipp fra to ulike bibeltimer. Den ene ble holdt av en kar som hadde vært bibellærer noen tiår og han delte en historie fra da han var ung og ny i tjeneste. Han var på besøk hos en eldre kar som i tillegg til å være en respektert bibellærer også var hans mentor. Da kvelden var over så tilbydde den eldre karen seg å kjøre ham hjem. Det var bare noen kvartaler unna, men siden det striregnet takket han ja. De kler på seg og spurter til bilen som står parkert hundre meter nede i gata. Det er to bløte karer som setter seg inn og de har ikke mer enn lukket dørene før den eldre mannen sier: Bare et lite øyeblikk og så er han ute av bilen og springer mot huset før den unge får sukk for seg. Når han ett par minutter etterpå setter seg inn i bilen igjen er han helt gjennomvåt. Den unge karen kikker spørrende på ham og den eldre svarer: Jeg hadde glemt sertifikatet. Den unge utbryter forbauset; men er det så nøye når det er så kort tur? Den eldre svarer: Den som er tro i det lille. Den unge fikk en tankevekker som fulgte og ledet ham i mange avgjørelser og valg siden den gang.

Så lite og uskyldig, det var tross alt veldig dårlig vær og en kort kjøretur. Akkurat som at det er lite hvis vi ikke nevner den tingen til 12,99 som de glemte å slå inn i butikken. Eller konsekvent kjører litt over fartsgrensa. Eller at vi sier til noen at kanskje vi kan hjelpe når vi vet vi verken vil eller kommer til.

De små ting er ikke bare i forbindelse med tjeneste i menighet, det gjelder også respekt, troverdighet, ærlighet, lovlydighet, omsorg, barmhjertighet og mye annet. De ting vi liker å fnyse litt over å si at de er små og ubetydelig. Og skulle vi møte noen som holder slike ting opp som viktig for dem så er det lett å riste på hodet over dem og anklage dem for å tro at de er mer hellige enn de fleste.

Vi tenker ikke over det, og når vi gjør det er det med en litt guffen følelse i magen, men hvordan vi handler i de små ting, i de skjulte ting, avslører veldig mye om
1) hvem vi er og om vår karakter
2) hvor mye Gud har fått gjort i våre liv og hvor dypt vi verdsetter å leve rene liv framfor Gud.

Den som er tro i smått, er også tro i stort, og den som er uredelig i smått, er også uredelig i stort. (Luk. 16,10)

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s