Det var og er til nytte

Jeg har hatt en sjeldent god dag til meg å være. Jeg har holdt på å styre, rydde, sortere, organisere og vaske i 5 timer (du hadde sikkert bare brukt en eller to, men hva så?). Jeg kjenner i de fleste krinkelkroker av kroppen at den har blitt brukt for mye, men jeg er bare så takknemlig og glad for alt som ble gjort.

Jeg ser at mye er skjedd i huset, både av rydding og rengjøring, men den ene guttungen kunne ikke se at jeg hadde gjort noe som helst de timene han var ute med kompiser. Men jeg vet at det er gjort og jeg ser at det var nødvendig og nyttig.

Etter at han sa han ikke merket at noe var gjort ble jeg gåendes og tenke litt på det, for ofte er det slik vi kan føle det i forhold til mange ting vi deltar i eller er engasjert i, om det gjelder mennesker eller menighet. Vi gjør mye, men det virker som om andre verken ser eller verdsetter det. Tanken om at det er ikke nødvendig at vi bidrar kan komme fordi vi opplever at hva vi gjør gir lite eller ingen ting tilbake.

Vi måler ofte nytten av en handling eller en tjeneste etter de resultat vi ser eller de tilbakemeldinger vi får. Vi vet at vi ikke burde være slik, men vi er sånn. Kanskje ikke hele tiden, men de stundene kommer og spesielt hvis vi over lengre tid har gjort mye og verken ser resultat eller får positive tilbakemeldinger. Vi trenger alle tilbakemeldinger på at andre ser at vi bidrar og vi trenger overvekt av de gode ordene. Det er greit at andre kommer med forslag til endring eller bedring, men helst skal det kommer mellom mye godt. Men hvis man ikke hører noe, eller bare hører hva som bør endres, og i tillegg ikke ser at noe skjer, så kan motløshet dukke opp og følelsen av at alt man gjør er til ingen nytte.

Vi ønsker å oppleve at vi bidrar og verdsettes, men de fleste av oss har også et dypere ønske når vi er i kontakt med mennesker og deltar i aktiviteter- at Gud skal få virke. Og vi vet at mye av det Gud gjør nødvendigvis ikke er synlig, det er et arbeid og verk som ofte skjer inni mennesker og det er ikke alltid det kommer til uttrykk i takknemlige ord, forklarende ord eller forandret livsførsel med det første. Vi vet at det er Gud som virker i oss til å ville og virke etter hans gode behag (Fil 2;13), men vi kan lett glemme at det gjelder for alle andre også. Paulus sier noe viktig når han nevner at én sår, en vanner, men det er Gud som gir vekst (1. Kor 3;5-8). Det viktigste som kan skje i et menneske er at Gud får berøre dem og forandre dem. Vi er i denne sammenheng bare redskap i den allmektige Guds hånd, det er han som må gjøre verket (1. Kor 3;9).

Ikke la motløshet og tanker om at det er ikke til nytte holde deg tilbake. Legg det på Gud slik som du gjør med annet. Fortell at du føler det slik, be Ham om å trøste og lege deg og legg alt- av resultat og tilbakemeldinger over på ham. Fortsett å være trofast i hva du gjør, fortsett å vis omsorg og være til trøst og hjelp. Du ser det kanskje ikke nå, men Gud bruker dine ord, din omsorg og dine gjerninger for å nå andre mennesker med sin nåde, kraft og kjærlighet. Det er til nytte, også når du ikke ser noe skje.

 

6 tanker om “Det var og er til nytte

 1. Takk for gode og trøstende ord. Med en sliten og verkende kropp og hode, samt en tilleggsdiagnose lurende i horisonten, går så mye energi med til så lite. Daglige påminnelser om at man ikke holder mål, på noe vis, i forhold til «alle andre» er ikke lette å bære. Er nok mange som har det sånn, ikke bare jeg. Så godt å kunne hvile i Gud, at det er Han som gir vekst, selv om det føles så smått det man selv får til. God klem, blessings, Pam

  Liker

  • Kjære du ❤
   Det er så tungt å gå og kjenne på at man kommer til kort i alt, og i alle retninger. Det er skikkelig sårt og det er nedtrykkende. Ikke lett å føle at man er "god nok" som man er når man opplever de tidene, selv om det er sannheten. Minstebror hadde slik en god kommentar syntes jeg.

   Høres ut som du har dager der den største bragden er at du kommer igjennom den, selv om den må tas i bolker.

   Jeg vet av erfaring at hva vi klarer føles smått ut, og jeg sitter fast i den tanken selv når ting er slik, men du; det lille du gjør er stort fordi du gjør det selv om det krever mye av deg. Litt skjev sammenligning; den hundrelappen noen gir av de tusen de har er et større offer enn de hundretusen noen gir av de titalls millionene de har. Det føles lite, smått og unyttig ut for oss, men Gud ser hva det offer vi gir utfra hvor vi er og hva vi har (og ikke hva vi ønsker slik vi selv gjør).

   Ønsker selvsagt helbredelse for deg, men også at du får styrke og nåde til å stå støtt i denne tiden og at du både husker og erfarer at Guds lys skinner sterkt gjennom sprukne kar. Du er dyrebar og både elsket og god nok som du er, der du er. Varm klem

   Liker

 2. Takk for gode tanker Cecilie!

  Bra å bli minnet om at det er Gud som virker – slik at det har betydning
  for den ene – selv om vi tror at det ikke syns og merkes 🙂
  Og vi kan bare vandre i de gjerningene som Gud legger foran oss Ef.2.10.
  Da virker Gud!

  Herren velsigner Deg Cecilie
  og de Du møter – Her og der 🙂

  «MinsteBrorKlem»

  Likt av 1 person

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s