Søk erfaren hjelp

Ene gutten min og en kompis var på besøk til en tredje et stykke utenfor byen i ettermiddag. Planen var buss begge veier, men jeg fikk en telefon om jeg kunne hente pga uforutsette ting som hadde oppstått. Jeg spør etter adressa og plotter den inn før turen starter. De første 20 minuttene er alt greit og jeg blir ledet på riktig vei, men de ti siste minuttene av reisen fikk jeg en haug av beskjeder jeg visste ikke stemte, så jeg kjørte etter hva jeg visste. Jeg måtte ta en telefon å få forklart de to siste minuttene av turen da jeg bare visste hvor stedet ca var og ikke kjente gateveiene. Gutta blir plukket opp og etter en kort prat med den fastboende vender jeg bilnesa hjemover igjen.

De nettbaserte karttjenestene er ikke alltid helt pålitelige og denne ville vise meg veien til et sted over 6 km unna der jeg skulle. Jeg måtte søke erfaren hjelp for å komme til målet.

Har du noen ganger opplevd det i kristenlivet? Du er underveis og du hører råd fra mennesker som du trodde visste hva de snakket om, men så hadde du den «rare» følelsen inni deg av at det de sier er ikke riktig. Hva de sier er nødvendigvis ikke bibelsk feil, men det passer ikke i din situasjon.

Den hellige Ånd leder oss på mange ulike måter og en av dem er den følelsen vi får av at vi ikke skal høre på alt andre sier men gå på hva vi kjenner er riktig. Mennesker vil oss i hovedsak godt, men vi må ikke glemme at de nødvendigvis ikke er på vei mot det samme «mål» som vi er. Gud har ulike veier for oss gjennom livet og han vil lede oss deretter. Du er ikke forpliktet til å følge andres råd og rettledning selv om du hører på dem, du må selv med ærlig hjerte finne ut om det er riktig i din situasjon. Søk Gud selv og stol på at han kan og vil lede deg.

Det kommer også tider der vi absolutt ikke vet verken ut eller inn og da har jeg et spesielt råd som kom i tankene etter dagens opplevelse. Ikke søk på nett etter «riktig» svar, søk til Guds Ord under bønn og deretter til mennesker du kjenner, stoler på og som du vet har gått mange mil med Herren. Søk til mennesker som har opplevd noe lignende av hva du selv står oppi og ikke til dem som har en helt annen livs(vandrings)erfaring enn deg. Søk erfaren hjelp. Ikke være sta og skal klare selv, vi trenger alle å få et lite dytt i riktig retning og da er det godt å vite at det kommer fra mennesker som kjenner Gud gjennom levd liv og som vil oss godt.

Du folk på Sion, du som bor i Jerusalem, gråt ikke mer! Når du roper, vil han være deg nådig. Når han hører, vil han svare deg. Herren gir dere nødens brød og trengselens vann. Men din lærer skal ikke lenger skjule seg. Dine øyne skal se læreren, og dine ører skal høre dette ordet bak deg: «Dette er veien, gå på den!» når du vil til høyre eller til venstre. (Jes. 30; 19-21)

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s