Bare hos Gud

Bare hos Gud er jeg stille, fra ham kommer min frelse.
Bare han er min klippe og min frelse og mitt vern, jeg skal ikke vakle.
(Sal. 62.2-3)

Mange av oss har evner og ressurser som gjør at vi ikke trenger å stole på Gud for å få hverdagen og livet til å gå rundt, vi kan fint ha et greit liv uten Gud. Og nettopp dette gjør at mange ikke har brukt tid på å virkelig søke inn til Herren og bli godt kjent med ham. De har hatt Jesus som et tillegg til alt annet. Det har ikke vært bare Jesus, det har vært mange ting og Jesus på toppen.

Når livet raser sammen og utfordringer toger inn så opplever man at troen nødvendigvis ikke er så stødig og trygg som man trodde, og det fordi mye av vår tillit var festet til annet enn Gud. kriser viser oss hvor vår tillit og trygghet er festet. Kriser tester troen og for noen vil troen ryke, mens for andre så vil den bringe dem på kne ved korset og de klynger seg fast.

David hadde opplevd mange utfordringer før denne salmen ble skrevet, og han hadde gjort seg mange erfaringer med at Gud er trofast og god. Han hadde også en forståelse av at det fantes viktigere ting enn det vi har rundt oss i den fysiske verden, nemlig Gud og hans rike. Og det var Davids dypeste ønske, å kjenne Gud bedre og å leve slik at Gud ble æret og hans rike ble fremmet. David visste at de viktigste seire var det bare Gud som kunne gi, og Gud alene.

Bare Gud.

Verdens tilbud kan gi gleder og lykke, men de forsvinner fort. Mennesker og penger kan gi sinnsro og gode opplevelser, men det varer ikke. Denne verdens tilbud er til trøst, glede og oppmuntring, men bare for en kort tid. Det er så flyktig, det forsvinner så fort, det er ikke stabilt.

Bare Gud.

Gud er den som ikke forandrer seg og som alltid holder ord. Han er alltid en fast og trygg klippe og hans barn kan alltid søke tilflukt hos ham. Vi kan vite at uansett hva som skjer, så kan og bør vi springe til Gud. Det er bare Gud som kan sette oss på et sted som er høyere enn oss selv, og det finner vi i Kristus.

David sier ikke kun at det er bare hos Gud han finner den ro, styrke, hjelp og frelse han trenger, men han forteller oss også litt senere hvordan vi kan gripe det hele an når ting tårner seg opp for oss:

Hos Gud er min frelse og min ære. Min mektige klippe, min tilflukt er hos Gud.
Stol alltid på ham, dere folk, øs ut deres hjerte for ham! Gud er vår tilflukt. (v8-9)

Minn deg selv på Guds tidligere godhet og hans løfter til deg, stol på Gud, øs ut ditt hjerte for Gud og vit at han var ikke bare David sin faste og trygge tilflukt, han er også din.

Det er bare hos Gud du kan finne hjelp, styrke, fred og sinnsro som rekker forbi dette liv og inn i evigheten, bare Gud.

2 tanker om “Bare hos Gud

 1. «I will cling to the old rugged Cross» var en av min farmors kjæreste sanger. Tenker ofte på farmor og farfar når det stormer rundt meg, på deres forferdelige stormer, men mest av alt på at de klynget seg til Jesu Kors når deres verden falt i grus. Sangen fortsetter «and exchange it one day for a crown» ❤
  Bare Gud, ingenting annet duger, hverken i regn eller solskinn. Bare Gud ❤

  Liker

  • Husker du har skrevet om dem, dyrebare sjeler som tross alt de fikk kastet på seg elsket Jesus og mennesker ❤️
   Bare Gud, har vi Ham trenger vi ikke annet, samtidig som vi vet vi får hva vi trenger for å stå støtt i tro og liv.
   Varm klem (som er helt tørr 🤭)

   Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s