Vår Gud er uforanderlig

En av tankene som har fulgt meg gjennom dagen er det at Gud er uforanderlig. Vi vet det, men hvor ofte tenker vi egentlig over hva det innebærer? Jo mer vi finner ut om Gud, jo bedre vil vi kjenne ham og jo bedre vi kjenner ham, jo større og mektigere blir han for oss. Og når vi har en Gud vi vet er stor og mektig, så vil mange av våre bekymringer og vår uro forsvinne. Jo større Gud blir for oss, jo mindre blir våre problemer og utfordringer.

Vi har en stor Gud, en mektig Gud, en nådefull Gud, en rettferdig Gud, en Gud som er sannheten og livet, som er hellig og allmektig, som er stor i kraft og makt og som holder hele universet og den enkelte av oss i sin hånd. Og Gud er uforanderlig.

At Gud er uforanderlig betyr at han aldri forandrer seg. Tygg litt på det, Gud forandrer seg aldri. Når du ber trenger du ikke lure på hva slags humør Gud er i, om du tas imot med åpne armer eller om han er litt sur og grinete. Du trenger ikke tro at han er mindre nådig mot deg fordi du hadde en dårlig dag der du gjorde feil, Gud elsker deg like mye den dagen som de dager du mestrer bedre. Gud er alltid den samme. Ingen ting ved ham forandrer seg i noen som helst retning. Han er alltid god og rettferdig, alltid en fast klippe og trygg borg, alltid rettferdig og hellig, alltid barmhjertig og nådefull. Gud kan ikke bli bedre i noe, eller dårligere, for han forandrer seg ikke. Han er perfekt i alt han er og han er alltid den samme. Den Gud han var før universet ble skapt, er den Gud han var i gammeltestamentlig tid, og den Gud han vil være i fremtidens evighet er den samme Gud han er nå. Alltid den samme.

All god gave og all fullkommen gave kommer ovenfra, fra ham som er himmellysenes Far. Hos ham er det ingen forandring eller skiftende skygger.
(Jak. 1,17)

Jesus Kristus er i går og i dag den samme, ja, til evig tid. (Heb 13,8)

Du grunnla jorden i gammel tid, himmelen er et verk av dine hender.
De skal gå til grunne, men du består. De skal slites ut som klær, du skifter dem ut, og de er borte.
Men du er den samme, dine år tar aldri slutt.
(Sal 102,26-28)

Det at Gud ikke forandrer seg betyr også at hans ord ikke forandrer seg. Vi kan ikke skille Gud fra hans ord, Guds ord er like uforanderlig som det Gud er. Har Gud sagt noe, så gjelder det som han har sagt det og det vil skje som han har sagt det. Gud utfører ikke revideringer av hva han har sagt etter som verden utvikler seg og går inn i nye tidsaldre og århundre. Hans ord er uforanderlig og gyldig til evig tid. Guds løfter er like gyldige i dag som da de ble gitt for årtusener siden. Har Gud sagt han ikke vil svikte eller forlate oss, så gjelder det like mye i dag som da det ble nedtegnet, for som Gud ikke forandrer seg, så forandrer heller ikke Guds ord og hans løfter seg.

I evighet, Herre, står ditt ord fast i himmelen.  (Sal 119,89)

Himmel og jord skal forgå, men mine ord skal aldri forgå. (Matt 24,35)

Gresset tørker bort, blomsten visner, men ordet fra vår Gud står fast for evig. (Jes 40,8)

Det kan sies utrolig mye mer om det at Gud ikke forandrer seg, som at Guds vilje og Guds plan ikke forandrer seg, at Guds frelse og hans kall til oss ikke forandrer seg og annet, men det viktigste er at vi tar oss tid til å grunne på denne sannheten om Gud. Når vi ser mer av hva dette innebærer, så vil våre hjerter vokse og banke litt hardere. Tenk at vi har en Gud som dette, som med alt han er er uforanderlig. Vi kan hver dag komme fram for Gud å vite at han er alltid den samme, vi kan vite at han er fortsatt like nådig og god som da han frelste oss, som da han gav oss trøst og mot til å fortsette, som da han hjalp oss ut av kniper og da han sendte andre mennesker for å hjelpe oss. Den Gud som har hjulpet deg- og meg- så utrolig mange ganger før, er fortsatt den samme, og han ønsker fortsatt å være delaktige i våre liv og gi oss av seg selv.

Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få en Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud å kjenne. Må han gi dere lys til hjertets øyne, så dere får innsikt i det håp han har kalt dere til, hvor rik og herlig hans arv er for de hellige og hvor overveldende hans kraft er hos oss som tror. (Ef 1,17-19)

3 tanker om “Vår Gud er uforanderlig

  1. Tilbaketråkk: Gud er… – med Gud i hverdagen

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s