Tro, virksom i…

Hva slags tro gjelder i Kristus?

Tro virksom i følelser?
Tro virksom i personlige meninger?
Tro virksom i allment aksepterte oppfatninger?
Tro virksom i tro?
Tro virksom i å ta seg sammen?

Tro virksom i kjærlighet, står det i Gal. 5.6, og dette er den eneste tro som gjelder i Kristus Jesus. Vi kan ikke legge noe til ved gode gjerninger eller god livsførsel og vi kan ikke trekke noe fra. Det er viktig å merke seg at det står at det holder ikke med bare tro, troen må være virksom og den må være virksom i kjærlighet. Vi lever i ei tid der mange mener at det holder å tro på Jesus, men dette går Paulus kraftig imot her. Vi kan lese om det samme i Jakobs brev der han skriver om at troen må være knyttet sammen med gjerninger, en tro uten gjerninger er en død tro, og en død tro er jo egentlig ikke tro i det hele tatt. Vi snakker ikke om gjerninger som gjør at vi bygger egen rettferdighet og legger til hva som mangler i Jesu verk og rettferdighet, for det er fullbragt og fullstendig. Vi snakker om at troen skal følges av gjerninger, og en tro som ikke gjør det, er ikke en bibelsk tro.

Når vi blir frelst blir vi nye skapninger og i Kristus er vi skapt til gode gjerninger. Gjerninger som vokser ut fra troen, ikke som skaper troen. Luther sa at vi blir rettferdiggjort ved tro alene, men ikke av en tro som står alene. Troen må vises i det levde livet, ikke bør, men må. Men hva slags gjerninger mener vi egentlig? For ikke alle gode gjerninger kommer inn under dette. Gjør vi godt fordi vi vil ha menneskers anerkjennelse eller motvillig fordi vi føler vi må, så er det ikke gode gjerninger født ut av troen. Troens gjerninger er gjerninger født utav og fylt med kjærlighet, og da snakker vi ikke om menneskelig kjærlighet, men Guds kjærlighet. Den kjærlighet som ikke godtar alt og alle fordi den er rettferdig og sann, ren og hellig, trofast og god. En kjærlighet som setter grenser og regler og som ikke har selvfokus.

Vi trenger å minnes om at det å bli frelst er mer enn å bli fridd ut fra mørket og bli fri fra lovens forbannelse, det er et nytt liv i Kristus der vårt levde liv må komme mer og mer i samsvar og harmoni med den Gud som ved sin Ånd har tatt bolig i vårt hjerte.

For i Kristus Jesus kommer det ikke an på om en er omskåret eller uomskåret; her gjelder bare tro som er virksom i kjærlighet.

Gal 5,6

2 tanker om “Tro, virksom i…

    • Blir utrolig rørt og takknemlig, både til Gud som minner andre om oss og til deg som ber for oss😍❤️ Godt å vite man blir båret på flere kanter når det er som det er.
      Guds fred og velsignelse, dyrebare søster. Kjempeklem 🤗❤️🙏

      Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s