Det store valget

Med valgdag over dammen så er det mange som går i spenning og forventning over hvem som blir ny president i USA. Uansett hvem som vinner er det noen som vil juble og andre som synes at dommedag er kommet. Uansett hvem som vinner vil det føre til at enkelte mennesker får det verre, mens andre får det bedre, enkelte internasjonale samarbeid vil bli bedre, mens andre blir mer anstrengte.

Dette er viktige ting, men vi glemmer ofte det som er enda viktigere, uansett hvem som vinner så vil det ikke rokke med Guds plan. Hva Gud har bestemt vil skje, uansett hvem som styrer i hvilket som helst land. Vi er ofte så bundet i jordisk tankesett at vi glemmer at Guds evige og gode plan ikke kan rokkes eller endres uansett hva mennesker og ledere på denne jord gjør.

Det viktigste valget er aldri det valg som handler om ledere, uansett hvor mye makt de vil få, det er valget om hvor evigheten skal tilbringes. Det viktigste valget er om vi vil akseptere Jesus som Herre og Frelser.

Vi skal engasjere oss i hva som skjer rundt oss, på hvilken måte må den enkelte finne ut etter den livssituasjon, de menneskelige ressurser og etter det kall Gud har lagt over deres liv- men uansett hvordan vi gjør dette, så må vi ikke bli så oppslukt av denne verden at vi glemmer at det viktigste er Guds rike og hans rettferdighet. Mens vi jobber for rettferdighet og samarbeid så må vi ikke glemme å handle rettferdig mot de mennesker vi har rundt oss. Mens vi arbeider for fred mellom mennesker, så må vi ikke glemme å fortelle at de kan oppleve fred med Gud. Forsoning mellom mennesker er viktig, men viktigere er det at mennesker forsones med Gud. Mens vi jobber for å hjelpe de fattige og trengende, må vi vise vei til han som stiller sjelens sult og som har overflod av liv å gi oss.

Uansett hva de neste dager forteller oss om verdens videre gang, Guds plan står fast og kan ikke rokkes ved. Det er og blir vårt viktigste holdepunkt når vi kjenner uro ramme, uansett hva som skjer, Gud er fortsatt på tronen, og ingen omstendigheter, utfordringer eller valg av ledere kan endre det.

Jeg sier: «Min plan står fast, alt jeg vil, det gjør jeg»
Det jeg har sagt, lar jeg skje. Det jeg har tenkt, det gjør jeg.
Jes. 46, 10c og 11c

HERREN over hærskarene, ham skal dere holde hellig, Ham skal dere frykte, og ham skal dere skjelve for.
Jes.8,13

Så sier han som er høy og opphøyd, han som troner evig, Den hellige er hans navn: I det høye og hellige bor jeg og hos den som er knust og nedbøyd i ånden. Jeg vil gi ånden liv hos dem som er bøyd ned, gi hjertet liv hos dem som er knust.
Jes. 57,15

2 tanker om “Det store valget

 1. Hei. Amen, og takk for en virkelig god og relevant andakt/preken! Å ha rett hjertesinnstilling og en sunn avstand i et virvar av synspunkter, som egentlig bare virker polariserende er en disiplin, slik jeg merker det. Å ha Jesus som Herre, med stor H, betyr å ha en tillitsforankring knyttet opp til helt andre løfter enn det politikere til stadighet gir, og perspektivet er også betraklig anderledes, bare med tanke på evigheten, som du er inne på. Det står helt klart at Gud er den som innsetter og avsetter og bestemmer over disse prosessene. Bibelen er ganske rik på historier om gudfryktige ledere og det motsatte, og utfallet av dem begge.. De lovene som verden setter, blir vi pålagt å legge oss under. Som kristne er vi jo kalt til å be for statsledere og konger og folk i høye stillinger, slik at de skal ta vise beslutninger, og man kan leve i fred. Og vi er kalt til å velsigne i ord og gjerning,.. ikke delta i den type demonstrasjoner som vi har sett i det siste, som er lovstridige, med vold og hærverk, eller markeringer som ikke ærer Gud. Den lave, litt anonyme stillingen som vi faktisk blir bedt om å innta, skal være en frukt av Kristuslivet vårt, og er ment for å ære Gud. Men jeg er overbevist om at når mange rettferdige ber, kan fantastiske ting skje! Og be da det som i Fadervår beskrives som «La Din vilje skje» er så forløsende fordi det ikke tvinger oss til å velge side. Vi overlater noe til Gud der som er over vårt «lønnstrinn» for å si det slik. Det er en utrolig prøvet kvalitet i dag.. Og ikke skulle få lov til å ta skritt tilbake og si at man ikke vil si at.. enten så hater man den ene, og evt å måtte elske den andre…». Vi skylder ingen å skulle velge under slike forhold! Det er for mange kompromisser rett og slett. Vi trenger gode beslutningstagere med integritet. Det kan man be om og for! Takk for meg ☺️ Mvh Geir

  Liker

  • og takk til deg Geir!
   For en tankevekker av en kommentar! Jeg leste den fort mens jeg var ute, men ventet med å svare til jeg kunne sitte ved pc’n å skrive.

   Du tar opp så mye viktig og riktig, men det var noe jeg bet meg litt ekstra merke i;
   «den lave, litt anonyme stillingen» var en av dem. Det blir ofte sett på som stusselig og pinglete, men hvis et menneske lever nært Gud og etter Guds Ord, så vil det være et liv preget av godhet, styrke, fasthet og sannhet- og det er det virkelig behov for. Mennesker som kjemper for den ultimate sannhet og andres beste.

   Og så det med å be, ja tenk om vi hadde vært mer ivrige der… men kanskje har vi det for godt til virkelig å ville? Vi er så travle, så opptatte, så slitne etter alt dagene krever at bønn, det er to linjer og amen. Men hvis vi forstod litt mer av hvem Gud er og hvordan vi egentlig er stilt overfor ham, så ville takknemlighet stige konstant fra våre lepper og vi ville klynget oss til Gud for å bli bedre kjent både med ham og hans veier.

   Å be «din vilje skje» er krevende da vi må stille våre egne tanker og ønsker, men klarer vi å nullstille ‘egoet’ er det en utrolig frihet i å be «din vilje skje», og en spenning i å vente og se hva som er Guds vilje.

   Vi må be om gode ledere, i alle slags sammenhenger, og vi må be for dem som er satt til å styre og lede om at de styrer godt. (og er helt enig i at det er ikke den typen demonstrasjoner vi skal delta i, og vi skal heller ikke stemple andre for tullinger eller uvitende bare fordi de er uenige med oss- det er langt fra Kristi sinnelag…)

   Så mye mer jeg kunne kommentert videre på, men stopper her 🙂
   Igjen, takk for gode ord og for mange tankevekkere! Liker kommentarer som får meg til å strekke tanketrådene i nye retninger og dybder!
   Guds fred og velsignelse,
   Cecilie

   Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s