Hjertesukkbønner

Man skal ha vært igjennom noen stormer for å snakke om hva som raser inn med latter og humor, men slik en prat fikk jeg i går. Vi snakket om hva som skjedde og hvordan Gud var med i det hele. Det er fantastisk å høre når andre ser at nettopp det at de kom til den legen akkurat i dag gjorde at de fikk nytt håp og følte seg sett og tatt på alvor. Praten gikk etter litt over på meg og mine og jeg tok en liten oppsummering av hva som hva skjedd siden sist og fortalte også en utrolig rørende episode med den ene guttungen. Den er av det slag at da det skjedde fikk jeg tårer i øynene og takket Gud for at jeg hadde så flotte barn. Når jeg har fortalt så kommer det at den andre skal løfte det opp for Jesus og be om… ja han visste ikke hva han skulle be.

Så snakket vi om de bønnene som sitter så dypt i oss at de ikke har ord men bare sukk og tårer. De bønnene som er av de ærligste vi deler og som ofte bare har ett ord: Gud.

Jeg sier at det er godt vi har Ånden til å hjelpe oss, for han vil hjelpe oss å be når vi ikke vet hva vi skal si. Men selv om vi får hjelp betyr det ikke alltid at vi får ord. Noen ganger er det bare dype sukk eller tårer, men også de forstår Gud. Ja, han forstår dem bedre enn vi gjør og de er tydeligere enn våre ord, for de er fra det dypeste i oss.

Jeg fortalte litt smilende at det er mange ganger jeg har bedt og det eneste jeg har sagt er: Gud, og så har tårene trillet. Så kommer det litt lattermildt at når tårene stopper så takker jeg Gud for stunden sammen. Men det er jo nettopp det som skjedde, Gud og jeg var sammen, og jeg fikk lette hjertet innfor ham og jeg fikk gjennom tårer både delt fortvilelse, frustrasjon og søkt om hjelp, trøst og styrke. Tårer og sukk er et rikt språk som vi ofte overser. Jeg sier at det er noen av de beste bønnestundene jeg opplever, de er vonde og såre, men samtidig så inderlig dyrebare og gode.

Du trenger ikke streve med å finne ord, Gud forstår dine sukk og dine tårer, gi dem til ham.

På samme måte kommer også Ånden oss til hjelp i vår svakhet. For vi vet ikke hva vi skal be om for å be rett, men Ånden selv går i forbønn for oss med sukk uten ord. Og han som gransker hjertene, vet hva Ånden vil; for Ånden ber for de hellige etter Guds vilje.

Rom. 8,26-27

2 tanker om “Hjertesukkbønner

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s