Store drømmer

Herren hans svarte: ‘Bra, du gode og tro tjener!
Du har vært tro i lite, jeg vil sette deg over mye.

(Matt.25:21)

Hva er vitsen med å fortsette å drømme stort? Kjenner du igjen tanken? Kanskje har du selv tenkt den endel ganger den siste tiden?
Hva er vitsen med å drømme at mange skal bli nådd gjennom mitt liv?
Hva er vitsen med å drømme at mange barn skal komme til søndagsskolen?
Hva er vitsen med å drømme om at jeg skal få dele Guds ord og mitt vitnesbyrd med de på jobb?
Hva er vitsen med å drømme om at familien skal bli frelst?
Hvaervitsen med å drømme om at jeg skal oppleve at Gud helbreder andre gjennom meg?
Hva er vitsen med å holde fast på bildet jeg fikk om at jeg skulle dele Guds ord fra talerstolen?
Hva er vitsen med å drømme at bønnegruppen skal utvikle seg til et fellesskap som tiltrekker mange?

Store drømmer som samstemmer med Guds ord skal vi aldri gi opp. Det er kanskje drømmer som virker umulig ut med menneskelig forstand, men for Gud er ingenting umulig. Bibelen er full av mektige og store løfter og samtidig er det mange vitnesbyrd og historier om hvordan Gud brukte enkeltmennesker til store ting. Gud er en stor og mektig Gud som ønsker å nå alle mennesker, og for at det skal være mulig er du en viktig brikke fordi bare du kjenner alle de du kjenner og bare du har din historie og ditt liv.

Gud ønsker å nå andre mennesker gjennom deg, men for at det skal være mulig er det viktigste for han at du tror at Gud vil virke gjennom ditt liv. Våg å drøm drømmer som er noen størrelser større enn hva du selv kan få til, og mens du gjør det, fortsetter du å være trofast i ditt eget liv, i din egen hverdag, i de situasjoner du møter. Gud vil la deg se større ting bli levende når du er klar for det og tiden er inne for det.

Vi har alle noe å bidra med, om det er evnen til å lytte , å gi råd, om det er fingre som fremskaffer den beste bakst eller de mest smakfulle kaker, om det er et hjerte som gir omsorg og tid, om det er snekker-, måke- eller klippe-gjøremål som utføres, om det er barnepass eller sjåfør-tjenester, uansett hva- vi har alle noe å bidra med. Vær tro i den hverdagen du er satt og du vil oppleve at etterhvert åpnes dører til nye og større muligheter.

6 tanker om “Store drømmer

 1. Dette innlegget traff meg virkelig 🙂
  Jeg satt akkurat i samtale med Gud om akkurat dette, og jeg følte meg for opprørt til å motta rettledning, så jeg gikk på nett for å sjekke om Gud ville bruke den muligheten til å nå meg.
  Jeg fikk DEN overraskelsen når jeg oppdaterte denne nettsiden og så overskriften 😛
  Takk for at Gud får lov til å tale gjennom denne bloggen 😉

  Liker

  • Heisann Torstein,
   velkommen til bloggen. Glad for at du fant noe som ble til hjelp.

   Forunderlig Gud er! Han er virkelig med i alle ting og han har oversikten!
   Jeg måtte sitte og smile litt da jeg leste kommentaren din, for bare ett lite døgn tidligere hadde jeg lurt på hvorfor dette innlegget skulle postes når det ble og ikke til neste uke slik jeg hadde tenkt. Som sagt, Gud har en oversikt vi ikke har! Det er fantastisk å se hans omsorg og ledelse i praksis! For meg ble kommentaren din nettopp det- en liten, men vel regissert, oppvisning av at Gud er med, har oversikten, leder oss og er barmhjertig og god.

   Tusen takk for at du tok deg tid tid å legge igjen kommentar!
   Guds rike fred og velsignelse over deg og hele ditt liv!
   mvh Cecilie

   Liker

 2. Godt Nytt År her inne med 🙂

  Har tenkt på dette innlegget ditt i dag. Våg å drøm store drømmer.
  Mine tankar gjekk først til draumane eg har, for meg sjølv. Du peikar her på draumane om noko større.
  Det er nok «lov» å drøyme draumar for seg sjølv også ja,berre det ikkje vert meg, meg, meg heile tida 🙂
  Eg drøymer eigna draumar, tek Gud med på råd,men synest det er på tide med svar i «min» favør.
  Eg drøymer òg draumar som du, om å kunne utgjere ein forskjell.

  Vi får vere den vi er, som best vi kan. Halde fast på draumar for eige liv og for draumar som ôg berøre andre.

  Marieklem

  Liker

  • Hei Marie!
   og riktig godt nytt år til deg også! Håper du hadde en fin julehøytid?

   Jeg tror det er viktig med drømmer for oss selv også. For tross alt, det er vårt liv og det er gjennom oss Gud skal virke. Drømmer vi bare om hvordan andre skal få det bedre, vil vi også miste litt retning selv. Men som du sier, det er viktig at det ikke blir bare, meg, mitt og mine.

   Jeg tenker at jeg drømmer både for meg og andre på en gang. Hva jeg ønsker er ting som vil berike meg og i enkelte tilfeller gjøre hverdagen enklere, men samtidig er det også ting som vil istandsette meg til å kunne være der for andre på en bedre måte.

   Så tror jeg at en del av de drømmene vi har egentlig ikke er våre men at det er Gud som har plantet dem i våre hjerter. Andre igjen er mer for meg og min egen bekvemmelighet og enkelhet (ikke nødvendigvis galt det, men alt med måte). Kanskje er det slik at enkelte av de drømmene vi holder fast ved er gudgitte og derfor ikke vil dø ut, mens andre er egosentriske og vil ikke forsvinne siden jeg-et er i sentrum… Men jeg tror at så lenge vi ønsker at Gud skal få sin vei og at mennesker skal møte Gud, så er det aldri galt å drømme stort om ting som også inkluderer at jeg selv har det godt. Vi må tross alt ha noe selv for å ha noe å dele videre.

   Ønsker og ber om at du skal få et rikt og velsignet år, må det bli fylt med glede og fred, omsorg og oppmuntring, muligheter og visdom. Må Gud beskytte deg i alle ting og i alt fylle dine behov til overflod.

   Kjempeklem til deg skjønningen,
   og takk for alle kommentarer du legger igjen, det er til både ettertanke og stor oppmuntring

   Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s