1. søndag i advent

En ny start, hvem kunne ikke tenkt seg det? I alle fall jeg. Det er mye jeg kunne tenkt hadde startet på nytt, men som ikke vil. En ting som starter på nytt i dag er det nye kirkeåret og det fikk meg til å tenke litt. Teksten i dag er fra Lukas hvor Jesus leser en profeti i Jesaja om seg selv og han sier også at i dag er disse ordene oppfylt. Ord om en redningsmann som skulle komme og som skulle bringe inn et nådens år fra Herren.

Den ene adventsstaken min fikk helt nye lys, men det gjorde ikke den med kubbelys i. Jeg vet jo at det var ikke så mye de ble brennendes i fjor og siden formen var særdeles dårlig da jula skulle bort, ble alt bare puttet inn i et skap. Da jeg hentet det hele fram i går så bestemte jeg meg bare for å bruke videre de lys jeg hadde og bare endre rekkefølgen på tallene.

Slik er det litt med den nye starten, det nye året, vi går inn i nå også. Vi har alle mye med oss, samtidig som vi får begynne på ny. Vi starter ikke bare med blanke ark og fargestifter, men sammen med de blanke bringer vi med oss både fargerike og glade ark og ark som er farget mørke og tunge, men sammen utgjør de oss og vårt liv. Den nye starten dreier seg ikke om å utviske alt som var, men å få nytt lys og nytt perspektiv over hva vi allerede har og også, gi noe nytt inn i det.

Et nådens år fra Herren, trenger vi ikke alle Guds nåde og det mer og mer? Hva dagen minner meg om er at den konge som kom som baby er min rettferdighet og min styrke, den frelser som bragte fred mellom meg og Gud og som utav sin store kjærlighet gav sitt liv for meg. Og ikke bare nok med det, men den kraft Gud reiste ham opp med er blitt tilgjengelig for meg når jeg søker tilflukt hos ham og lever i Ånden. Guds nåde til oss er ikke at alt blir borte, men at ved Hans nåde og hjelp får våre medbragte ark nye farger og nytt innhold. I sorg opplever vi trøst, i glede opplever vi forventning, i uro opplever vi fred og i alt så opplever vi at Gud elsker oss og kom til oss- og han vil fortsette å komme til oss, med nåde, kjærlighet og godhet.

Må din adventstid bli fylt med både forventning og gledelige stunder, og så ber jeg at du opplever omsorg fra både mennesker og Gud og at du skal ha hva du trenger både for hverdagen og for å kunne gi gaver og gleder til andre. Gud velsigne deg rikelig, dyrebare søster og bror, du er dyrebar og Gud ser deg, din sak og ditt liv.

I går ble det postet et adventsrelatert innlegg på den andre bloggen, det finner du HER. Minner også om at det er adventskalender på den andre bloggen og du finner bilde med lenke oppe på høyre side av denne bloggen.

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s