Ikke be kun om å bli fri

For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren, fredstanker og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere fremtid og håp. Når dere kaller på meg og kommer for å be til meg, vil jeg høre på dere. Dere skal søke meg, og dere skal finne meg. Når dere søker meg av et helt hjerte, lar jeg dere finne meg, sier Herren.

Jer.29,11-14a

Da Gud berget Israelsfolket ut av Egypt så var ikke planen Hans bare å få dem ut, det var også å føre dem inn i det lovede landet. Guds løfte inneholdt både frihet fra undertrykkelse og nytt liv. Akkurat slik var det med frelsen også, Gud tok oss ikke bare ut av mørkets rike, han tok oss også inn i lysets rike. Og slik gjelder det for de ting vi ber Gud om i dag også, Gud vil ikke bare ta oss ut av de ting som binder og holder oss nede, Han vil også føre oss inn i noe nytt.

Vi har lett for å be Gud om å hjelpe oss og fri oss ut, men så stopper vi der. Det blir som om Gud skulle tatt Israel ut av Egypt og plassert dem på grensa til løfteslandet uten å føre dem inn. Det er som om Gud skulle tatt oss ut av mørket, men ikke satt oss over i lysets rike. Det er ikke slik Gud gjør det, når Gud tar oss ut av noe, så har han også noe nytt og bedre å ta oss inn i. La oss be ikke bare om å bli fri, men også om å bli ført inn i det nye. Vi vet kanskje ikke hva det er, men Gud vet, og vi kan be han vise oss og hjelpe oss til å se. Se, ikke kun ved våre naturlige øyne, men med de åndelige, for ofte er det slik at hva som i det menneskelige ser smått og vanskelig ut, i det åndelige er en stor og åpen dør inn til åndelige rikdommer for både oss selv og mennesker rundt oss.

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s