Gud vil ikke svikte deg

3 livsviktige sannheter å huske når alt raser sammen, når ingenting ser ut til å virke og alt bare er vanskelig å feil. Husk og si høyt: Gud i meg, Gud med meg og Gud for meg. Bevar sannhetene fremst i panna og minn deg selv på dem ofte.

 1. Gud i meg
  Gud har gitt oss sin Ånd, Gud er med oss alltid. Han kan ikke være nærmere oss enn han er.
  * Vi er vitner om alt dette, vi og Den hellige ånd som Gud har gitt dem som er lydige mot ham. (Ap.gj. 5,32)
  * Og håpet skuffer ikke, for Guds kjærlighet er utøst i våre hjerter ved Den hellige ånd som han har gitt oss. (Rom. 5,5)
  * Vi har ikke fått verdens ånd, men den Ånd som er fra Gud, for at vi skal forstå hva Gud i sin nåde har gitt oss. (1. Kor. 2,12)
  * Ta vare på den vakre skatten som er betrodd deg, ved Den hellige ånd som bor i oss! (2.Tim. 1,14)
 2. Gud med meg
  Gud er alltid med oss, dette var noen av Jesu siste ord til sine, og Gud holder alle sine løfter.
  * Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende. (Matt. 28,20b)
  * Frykt ikke, for jeg er med deg, vær ikke redd, for jeg er din Gud! Jeg gjør deg sterk og hjelper deg og holder deg oppe med min rettferds høyre hånd. (Jes. 41,10)
  * Jeg har jo sagt deg: Vær modig og sterk! La deg ikke skremme, og mist ikke motet! For Herren din Gud er med deg overalt hvor du går. (Jos. 1,9)
  * Vær modige og sterke! Vær ikke redde og la dere ikke skremme av dem! For Herren din Gud går selv med deg. Han svikter deg ikke og forlater deg ikke. (5. Mos. 31,6)
 3. Gud for meg
  * Hva skal vi så si til dette? Er Gud for oss, hvem er da mot oss? (Rom. 8,31)
  * Herren din Gud er hos deg, en helt som frelser. Han fryder og gleder seg over deg og viser deg på ny sin kjærlighet. Han jubler over deg med fryd… (Sef. 3,17)
  * Velsignet er Herren dag etter dag! Gud er vår redning, han bærer oss. Vår Gud er en Gud som frelser, hos Gud Herren er det utgang fra døden. (Sal. 68,20-21)
  * Men Gud er rik på barmhjertighet. Fordi han elsket oss med så stor en kjærlighet, gjorde han oss levende med Kristus, vi som var døde på grunn av våre misgjerninger. Av nåde er dere frelst. (Ef. 2,4-5)

GUD I OSS, GUD MED OSS, GUD FOR OSS!

Men Gud være takk, som i Kristus alltid fører oss fram i triumftog og gjennom oss sprer duften av kunnskapen om ham overalt. (2. Kor. 2,14)

Men Gud være takk som gir oss seier ved vår Herre Jesus Kristus! (1. Kor. 15,57)

3 tanker om “Gud vil ikke svikte deg

 1. Tilbaketråkk: Det vil bli morgengry – med Gud i hverdagen

 2. Hei Cecilie. Jeg registrerer at du henvender deg til meg igjen, sagt på flåset vis, men sant er det. Du tar opp dønn ærlige og nokså «tøffe» temaer, og kaster ikke bort et eneste komma engang på unødigheter. Det skjæres inn til beinet med en gang, og jeg som leser blir «tvunget» til å forholde meg til teksten på en måte som avslører hurtig, hvor jeg er i min vandring. Det kan noen ganger være kvalmende vondt å bli minnet på! Kjøtt og Fleskesentralen A/S melder tydelig fra om det kan du si.. Pga vonde omstendigheter i jula, mistet jeg et lengre øyeblikk blikket på «Gud i meg, med meg og for meg, og løgneren venter jo som kjent ikke med sitt opplegg, for å si det mildt. Gir jeg fienden ei luke, ja da åpner jeg meg faktisk for fiendens versjon av hvem og hva jeg er, og ikke minst hvem Gud er … Følelser feks, er ikke en venn i nøden, men presenterer ofte et svært uriktig bilde av det meste, og verst er det når de ikke får justert seg etter Guds Ord. Du.. Jeg er uber takknemlig for deg søster, og det du skrev i dag, sist gang, og gangen før det. For en som ikke har noe fellesskap, er dette så verdifullt for meg. Tusen takk og Guds fred til deg og dine. Mvh Geir

  Liker

  • Hei igjen Geir.
   Trist å høre at det ble ekstra tungt over jula, forstår at da er det lett å miste blikket av Jesus. Akkurat det samme her, så innlegget er like mye en påminnelse for meg. Det andre som forundret meg litt er hva du sier om tanker og følelser. I går satt jeg å skrev på et innlegg om å ta tak i tankebygninger som reiser seg mot kunnskapen om Gud og er inne på at det er både idéer, meninger, følelser, oppførsel og annet som kommer under den kategorien. Jeg tok pause i skrivinga fordi jeg følte jeg kanskje var litt for direkte og rett på sak, og skrev heller ned dette innlegget fordi det er noe jeg har måtte minne meg selv om i det siste. Å ikke la feile tanker om Gud, meg selv og Guds rike få feste seg og la hele livet med sine opp og ned, styrker og svakheter, veies opp mot sannheten i Ordet. Men jeg tror jeg skal fullføre det innlegget i morgen jeg, for vi er nok flere som trenger å minnes om at det faktisk danner seg tankebygninger i vårt sinn som kan være med på å holde oss borte fra å omfavne sannheten om Guds nåde, barmhjertighet og kjærlighet mot oss.
   Det er tungt å gå uten fellesskap, det vet jeg godt, og selv om Gud er trofast og god mot oss og aldri svikter eller forlater oss, så er det er tomrom når vi ikke kan dele liv med andre og det blir endel ekstra kamper og tunge stunder av det. Så da blir de små stundene med fellesskap som vi deler slik som her, ekstra dyrebare. Vi kjenner ikke hverandre i denne verden, men i Guds rike er vi bror og søster knyttet sammen for evig.
   Guds fred og velsignelse dyrebare broder,
   klem fra Cecilie

   Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s