om hipp hurra og nåde

Det er blitt endel latter og smil i dag, og heldigvis for det. Yngstegutt er 16 og det er ikke blitt feiret så veldig. Ikke fordi mor ikke ville, men guttungen ville ikke. Som vanlig kunne han velge middag og dessert, men det ble ikke det i år siden han bare ville velge varmmat. Jeg smiler over tidligere bursdager der vi har hatt sjokoladekake til middag og pizza til dessert, men det er tider han er ferdig med. Han likte alltid å få ha det litt spesielle, som den dagen han gikk fra morgen til kveld i pysjamas og det også på tur til sentrum og besøk til broderens kompis. Han var fornøyd den dagen 🙂 og alle de ganger han har fått velge dessert til middag. Og så er han er liten luring, jeg husker en gang han spurte fint om han kunne få en is og fikk ja, for så å komme med en 2-litersboks og sa han ville ha den. Gjett om gleden var stor da mor etter en liten latter sa helt greit det og han fikk sitte med skje og spise av boksen. Men han er ikke liten og sjarmerende lenger, men stor gutt og sjarmerende. Om jeg ikke fikk holde selskap for ham i dag fikk jeg gi han det han sa han ville ha og også ett par ekstra ting som jeg vet han likte godt. Så hipp hurra til godgutten min som ikke er så liten lenger.

Det er mange titalls ganger opp igjennom årene at bursdagsbarn og broren har vært de som har lært meg mer om Gud. De har sagt ting som har satt ting i et nytt lys eller de har minnet meg om sannheter om Gud og sannheter i Guds Ord. De har utfordret meg til å velge å leve for Guds rike og ikke bygge eget rike gjennom mine ønsker, de har utfordret meg til å vokse i helliggjørelse og i nåde og tro. De er en velsignelse uten like, selv om det noen ganger er utfordringer som knuser mammahjertet og sorger som bare Gud kan lege.

Jeg husker en gang for flere år siden da vi var innom temaet nåde, og det er vanskelig å forklare hva det egentlig er, bare prøv. Den gang gav jeg en forklaring og fikk etter en liten tenkepause et gjensvar fra guttungen som jeg fortsatt synes er en av de beste beskrivelsene av nåde som jeg har fått. Den finner dere HER, innlegget heter «Hva ligner Guds nåde»? og guttungen var 9 år den gang.

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s