Hva ligner Guds nåde?

Guds nåde er som å få pizza når man absolutt ikke har fortjent det!

«Jeg tror på Gud» er det første jeg får høre når jeg kommer inn døra til 9-åringen for å si god natt for noen kvelder siden. Javel, tenker jeg, og spør:
– Men hvordan er Gud da? Er han som oss?
– Han er Herre og Konge, kommer det fra guttungen i senga.

Og vi snakker litt at Gud har skapt alt og holder universet i sin hånd, han er over alt og alle, han er hellig og han er rettferdig. Og det at han er hellig er at han ikke tåler synd, som er de gale tingene, valgene og tankene. Og vi er enige om at ingen av oss klarer å gjøre alt riktig.
– Jeg gjør mye galt, er den ærlige innrømmelsen fra guttungen, og jeg slenger på:
– Det gjør jeg også, det gjør vi alle. Ingen av oss klarer det, og det er derfor vi trenger Guds nåde.

Guds nåde… ett av de utrolig vanskelige begrepene å forklare. Vi vet alle at vi trenger det og vi vet alle noe om det. Men hvordan forklare det på en forståelig måte for en 9-åring?

– Guds nåde er at Gud velger å være barmhjertig og god mot oss selv om vi ikke har fortjent det, sier jeg og fortsetter, og det gjør Gud fordi han elsker oss.

– Akkurat som da jeg fikk pizza, kommer det fra gutten.
– Ja, akkurat som da du fikk pizza, svarer jeg. Du hadde ikke fortjent det siden du ikke hadde hørt etter og gjort hva du skulle, men du fikk det fordi jeg vet du liker det og fordi jeg er glad i deg.

Guds nåde er som å få pizza når man absolutt ikke har fortjent det!

Visdom og innsikt om ett av de vanskelige begrepene på ganske høyt, men begripelig, nivå! Det er faktisk en av de nydeligste forklaringene av Guds nåde jeg har hørt på lenge, og jeg er takknemlig for at jeg fikk tillatelse til å dele den med dere 🙂

Gud velsigne dere alle, og må hans nåde være med dere!

 

3 tanker om “Hva ligner Guds nåde?

  1. Tilbaketråkk: om hipp hurra og nåde – Ett ord for dagen

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s