Nådens Gud til alle tider

En av de ting som får meg til å nesten hoppe ut av mitt gode skinn er når jeg høre kristne fremstille Gud som en Gud som forandrer seg. Det er dessverre ikke helt uvanlig å høre at det sies at Gud i det gamle testamentet og Gud i det nye ikke er lik. I det gamle var han mer vred og hard, men i det nye- med Jesus- kom nåden. Jeg vet de mest sannsynlig ikke tenker over de videre konsekvenser av hva de sier, men vi trenger like vel å ta tak i det.

Gud forandrer seg ikke. Det betyr at han var den samme i GT som i NT, og som han er nå og for resten av evigheten. Hvis hva de sier hadde vært sant betyr det at vi hadde en Gud som forandret seg, og hvis så var tilfelle: Hvordan skulle vi kunne stole på en Gud som forandret seg? Hvordan skulle vi kunne stole på hans ord? Hvis han forandret seg og måten han reagerte på ting så hadde vi aldri visst hvor vi hadde ham og hvordan han ville reagere denne gangen. Nettopp i det at Gud er uforanderlig finner vi stor trøst og godt håp. Det er en trygghet i å vite at Gud alltid har sett i nåde til syndere, også før Jesu forsoningsverk, og at han alltid vil se i nåde til de som klynger seg til ham. Det er slik Gud alltid har vært og alltid vil være. Det er mange mennesker i GT som aldri fikk som fortjent fordi Gud viste dem nåde. Noah ble sett på med nåde, Moses fikk nåde, David fikk synder tilgitt og mange andre vi leser om- alle opplevde Guds nåde. Ingen av dem fikk som fortjent, fordi Gud allerede fra før verdens grunnvoll ble lagt visste at Jesus var sonoffer for all synd. De som levde før Jesu tid fikk del i denne Guds nåde, akkurat som vi som lever etterpå gjør. Vi har selvsagt en stor fordel, de så fram mot hva som skulle komme og visste ikke helt hva det var, vi vet om korset og om forsoningen, vi vet hvordan straffen ble sonet og vi vet at det er i Kristus alene vårt håp står.

Gud er all nådes Gud og det har han vært fra før tidens begynnelse og det vil han alltid være.

Men alle som søker tilflukt hos deg, skal glede seg, alltid skal de juble.
Du verner dem. De fryder seg i deg, de som elsker ditt navn.
For du, Herre, velsigner den rettferdige,
du dekker ham med nåde som skjold.

Sal.5,12-13

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s