Hva du ikke burde ville vite

Mange ting får det til å vri seg i magen på meg og en av dem er spørsmålet: » Hva betyr det verset for deg»? En ikke uvanlig framgangsmåte for å snakke om Bibelen i flere sammenhenger, spesielt i ulike typer smågrupper. En annen ting som får det til å vri seg i meg er når mennesker sier at deres erfaringer har fått dem til å tolke Bibelen annerledes, de leser sine erfaringer inn i Guds Ord og får det til å ha nye meninger.

Du burde aldri ville vite hva et menneskes meninger eller tolkninger av spesielle vers i Guds Ord er, uansett hvor vel bevandret de er i Ordet. Når vi leser Guds Ord er det hva Gud mente å si oss vi skal avdekke, ikke menneskers tolkning av Ordet. Vi trenger lærere og ledere som har stor kunnskap i Bibelen og som kan legge det fram på en måte som lærer opp andre, men vi trenger ikke trendy ledere som på hippe måter forteller oss sine meninger om hva Gud kanskje ville ha ment om han talte i dag.

Vi trenger alle å dra nytte av andres kunnskap og kjennskap om Gud og Hans Ord, men vi må huske at menneskers tolkning av Ordet nødvendigvis ikke er det samme som Ordet- og Gud- faktisk sier. Som jeg har skrevet mange ganger tidligere går Gud alltid god for hele sitt Ord, men ikke for alle våre meninger og tolkninger av det. Vi har alle et ansvar for å teste hva vi hører og forkaste og ta avstand fra det som ikke stemmer med Ordet (i motsetning til å ta avstand fra hva vi ikke liker). Det er nødvendigvis ikke den enkleste oppgaven siden vi trenger god innsikt både i Bibelen og i viktige læresetninger for å kunne vurdere sannhetenog renheten i hva vi leser og hører.

Vi burde alle være opptatt av å lære mer gjennom systematisk studering av Skriften, gjennom teologiske bøker og av bibellærere og pastorer som har grundig kunnskap om historisk aksepterte doktriner. Vil vi vokse i kunnskap og kjennskap til Gud trenger vi å være med, lytte til og lære av troende som er flere skritt foran oss selv. Dette vil åpne opp for at vi kan både lære og erfare mer med Gud, samtidig som det utrustet oss til å teste og vurdere hva vi leser og hører.

Selv om hva mennesker deler alltid vil- dog i ulik grad- være påvirket av hvem vi er og våre meninger og erfaringer, så vil økt kunnskap om Bibelen og læresetninger gjøre det enklere for oss å teste hva vi hører og leser. Det viktigste er alltid å søke innsikt og forståelse for hva Gud formidlet gjennom Bibelen, ikke hva menneskers meninger og tolkninger er.

En tanke om “Hva du ikke burde ville vite

  1. Ja du har så rett. En annen ting som får det til å vrenge seg i magen hos meg, er en slags «hvem har vært kristen lengst, hvem kan mest, har lest mest, og vet mest om Gud og Bibeltolkning» – konkurranse som mange kristne holder på med. Jeg har tatt meg i det selv. Ydmykhet for ordet og et lyttende hjerte for hva Gud vil formidle er noe vi alle trenger mer av.
    Klem ❤

    Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s