Derfor og fordi

Vi leser ofte Bibelen for fort og uten å helt ta oss tid til å reflektere over hva vi egentlig leser og hva det betyr for oss i vår hverdag. Hva mange av oss er heller ikke flinke nok til er å stoppe opp og tenke over de enkelte ords betydning og hva de viser til.

Her er to ord du bør holde øyne og hjerte åpne for. Neste gang du leser dem, se hva de peker på og hvilken sammenheng de står i.

1. Derfor
Hver gang du leser order derfor, bør du stoppe opp og tenke:
Hva står derfor der for?

2. Fordi
Ofte leser vi at det gikk bra med noen, mens for andre gikk det ikke like godt. Som eks. at den som fortsetter i synd vil oppleve at Gud trekker seg bort eller at den som vandrer i ydmykhet og lydighet vil bli velsignet. Når du leser fordi, se hva det viser til. Er det noe bra, ta lærdom og husk hva du bør gjøre. Er det noe negativt, ta lærdom og husk hva du ikke skal gjøre.

Her har du noen vers du kan begynne med. Når du tenker mer konkret over dem, ser du noe du ikke har merket deg tidligere?

Jeg mener ikke at jeg alt har nådd dette, eller alt er fullkommen, men jeg jager fram mot det for å gripe det, fordi jeg selv er grepet av Kristus Jesus. (Fil. 3:12)

De brydde seg ikke om å kjenne Gud, derfor overga Gud dem til en sviktende dømmekraft, så de gjør slikt som ikke sømmer seg. (Rom.1:28)

For han var overbevist om at det Gud hadde lovet, hadde han også makt til å gjøre. Derfor ble han regnet som rettferdig. (Rom. 4:21-22)

2 tanker om “Derfor og fordi

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s