Ukens utfordring

…takk Gud under alle forhold! For dette er Guds vilje med dere i Kristus Jesus.
(1.Tess.5:18)

Jeg har mange ganger med sorgfullt hjerte hørt mennesker som har det skikkelig tungt eller tøft fortelle at andre som snakker med dem sier: «Slutt å sutre så, det er mange som har det verre enn deg!» Og for de fleste av oss er det faktisk sant, det er mange som har det verre enn oss. Men står vi i en livssituasjon som er full av prøvelse, motgang og harde tider, er det lite trøst og oppmuntring i å få en slik kommentar slengt i ansiktet. Det viser egentlig manglende medfølelse og evne til å forholde seg til andres tunge tider.

Det er dager der jeg ikke «tåler» å høre en slik kommentar fordi jeg har mer enn nok med å holde hodet over vannet, da klarer jeg bare ikke andres ovenfra-og-ned-holdning, for det er alltid de som har det «greit nok» selv som sier slike ting, aldri de som har det (eller har hatt det) skikkelig tøft selv. Jeg vil gjerne ha en klapp på skuldra, en stor klem og en oppmuntring om at «dette klarer du!».

Men når kvelden kommer og roen senker seg er det mer rom for at jeg kan tenke lenger enn hva jeg akkurat der og da trenger å komme meg igjennom. Da kan jeg finne ting som jeg kan være takknemlig over, da kan jeg se at selv om det har vært mer enn tungt den dagen, har jeg likevel så utrolig mye å være glad for og takknemlig over. Jeg har mine to skjønne gutter og vi har hverandre, vi har alltid hatt mat og klær og en plass å bo, vi har leker og annet, vi har hva vi trenger og mere til. Det kan jeg alltid være takknemlig for. Selv om det til tider har vært skikkelig stramt og skrapet, vi har aldri dødd av sult. Selv om det har vært bitende kaldt og ikke mulig å få god varme i leiligheten, vi har alltid hatt tepper og dyner til å pakke oss inn i. Om jeg ikke har hatt styrke til å ta en dusj eller en oppvask etter guttene er sovnet, har jeg tross all smerte og manglende krefter, kommet gjennom den dagen også, Om det ikke er så mange som kommer eller hjelper til, jeg har familie og noen få nære og gode venner. Det er mye å være takknemlig for, selv når livet har smelt døra i ansiktet på meg.

Så er vi der jeg ville, ukens utfordring:

Finn tre ting hver dag som du er/kan være takknemlig for.

  • En ting om noe du har som du trengte den dagen
  • En ting om ett menneske i ditt liv som enten er til hjelp, støtte, oppmuntring, glede eller annet
  • En ting om noe du har fått lov til å gjøre for noen andre eller som Gud har minnet deg om.

Og hvis det er vanskelig å finne en ting på de ulike punktene, så bestem deg for å hver kveld  finne tre ting som har skjedd den dagen som du kan takke Gud for.

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s