Gud kjemper for deg

David satte etter fienden med fire hundre mann. To hundre ble igjen, de var for utmattet til å gå over elveleiet. (1. Sam. 30:10)

David og hans menn hadde kommet tilbake til byen Siklag etter å ha reist ut sammen med filisterne for å kjempe. Endel filistere var redd David skulle vende seg mot dem og ville ikke ha han og hans menn med i kampen, dermed ble David sendt bort fra kampen. Når de nå retunerer til byen, ser de at amalekittene har plyndret og brent den ned. Mennene blir sinte på David og vil ta ham og David trekker seg tilbake og søker Herren om råd. På Guds befaling setter de etter amalekittene for å få tilbake sitt. Ved elveleiet i Besor er endel av mennene for trette til å fortsette og de blir værendes igjen. David og de menn som var sterke nok til å kjempe, fortsetter ferden. De vinner med Herrens hjelp og alt som var plyndret fra dem får de med tilbake.

David er et bilde på Kristus, og i dagens vers ser vi en ting vi skal legge oss ekstra på minne. Det er greit å bli sliten og ikke kjempe i første rad hele tiden. Det er greit å trekke seg litt tilbake for å hvile. Som David kjempet med de som var sterke nok, vil Gud la oss hvile mens han og andre troende kjemper. Gud vil ikke vi skal bli totalt utmatta, han vet vi trenger hvile og han gir oss både lov (tillatelse), rom og plass til det.

Trenger du hvile fra alt som skjer? Sett deg ned ved kilden, ta til deg det friske vannet, la ny styrke komme til deg, og husk at mens du er der og blir sterkere igjen, kjemper Gud for deg.

4 tanker om “Gud kjemper for deg

 1. Ref. «….husk at mens du er der og blir sterkere igjen, kjemper Gud for deg.»

  Ja, og du er fortsatt en del av laget og med i kampen. Kampen er i virkeligheten Guds kamp, han har kontrollen og styrer mannnskapet slik han ser. Vi får delta med de feil, mangler og begrensninger vi har. I en cupfinale i fotball er det ikke bare de 11 spillerne som er ute på banen når fløyta går som får pokal, men også de som sitter på benken skadet og skiftet ut etter kun 5 minutter, de som føler at de har fått prestert noe i kampen. De er med på laget og får samme pokal de også!

  Takk for en fin andakt!

  Liker

  • Jeg er innmari glad i bildet du bruker for å beskrive, og jeg har tenkt litt på samme bane etter jeg leste kommentaren din!

   Fikk med meg endel av tre kamper forrige uke, en seriekamp og de to cup-semifinalene, og det var ett par ting jeg bet meg spesielt merke i. I seriekampen kom det en ungutt inn de siste minuttene for laget som ligger under. I løpet av ett par minutter på banen scorer han og i løpet av de siste 8 minuttene (5 ordinære + 3 ekstra) snur kampen seg fra å ligge under til 2-1 seier. Det er ikke over før det blåser i fløyta, og det er moro å se dem man i utgangspunktet ikke venter mest av, tar sitt ansvar og klinker til.

   Gud forbereder oss for våre øyeblikk, og setter oss inn når han vet vår tid er der. Om vi er «små» i andres øyne, har lite betydning. Gud har forberedt oss for den tid, og som en ungutt reddet seieren, som David slo Goliat, kan også vi være redskap i den Almektige Guds hånd. Om andre ser ned på oss eller vi selv føler oss svake, har liten betydning- Guds kraft fullendes i vår svakhet og Han er den som gir seier.

   Takk for flott kommentar Ingar, og for oppmuntring!
   Har noen flere ord å dele med deg, som vil komme når kreftene tillater det.
   Guds fred og velsignelse!

   Liker

  • Kjenner til den! Men jeg er slik at rekker ikke kreftene til å lese, må jeg ofte holde meg unna lyd også… Har nytestamentet på en av pc’ne, og ellers er jeg glad i å høre utvalgte taler!

   Håper du har det godt Marianne, Takk for at du la igjen noen ord.:)
   Guds fred og velsignelse!

   Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s