Hvorfor elsker du Gud?

Men alle som søker tilflukt hos deg, skal glede seg, alltid skal de juble. Du verner dem. De fryder seg i deg, de som elsker ditt navn. (Sal. 5:12)

Elsker du Gud fordi han har hjulpet deg så mye eller for den han er?

Enkelte knytter sin kjærlighet til Gud opp mot den nåde de opplever i sine liv. De elsker Gud for det han gjør for dem og ikke like mye for den han er. De elsker Gud fordi han frelste dem og gav dem fred i hjertet, fordi han løfter byrder av deres skuldre og bringer lys i mørket, fordi han leger sår og bryter lenker, fordi han helbreder og gjenoppretter, fordi han gir håp og dyktiggjør i både liv, gaver og tjeneste. Disse nådeshandlingene gjør at enkelte mennesker elsker Gud. Men… er det egentlig Gud de elsker? Eller er det det å bli overøst med nåde, omsorg, hjelp og kjærlighet de elsker? Er det giveren de elsker, eller er det gavene han bringer?

Alt hva Gud gjør i våre liv skal bringe oss en dypere innsikt om hvem Gud er da hans handlinger viser hans hjerte. Det er meningen at vi skal bli mer og mer kjent med Gud gjennom hver enkelt erfaring vi får med hans nåde og kjærlighet. Men enkelte utvikler ikke et dypere og nærere forhold til giveren av gavene, de utvikler bare en større tørst for flere gaver. Og dette er feil… Da elsker vi ikke Gud for den han er, men kun for hva han gjør og kan gjøre.

Tenk deg dette: Du lever et greit liv, men så tar alt en vending til det verre. Du mister viktige ting og mennesker, økonomien raser, helsa skranter og det er bare vanskelig. Dette varer uker og måneder og du ser ikke lysning. Ville du fortsatt elsket Gud like mye?

For de som allerede er i harde tider kan vi stille spørsmålet litt annerledes: Hvis du visste at det livet du har nå ville bli værendes slik, at det aldri ville bi lettere og bedre, ville du fortsatt elsket Gud like mye?

Hvorfor elsker du Gud?

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s