Hold fast på Guds løfter

Da er det fredag og med det siste innlegg inspirert av ukens tekst om Jairus og hans dødssyke datter og kvinnen med blødninger (Mark. 5 og Luk. 8). Vil få ønske alle ei velsigna god helg, må glede og styrke bli dere til del. Takk for at dere leser og takk til dere som deler innlegg og ordet om bloggen til andre. 

Mens han ennå talte, kom det en fra synagogeforstanderens hus og sa: «Din datter er død. Bry ikke mesteren lenger.» Jesus hørte det og sa til faren: «Frykt ikke, bare tro, så skal hun bli reddet.» (Luk. 8:49-50)

Jairus står ved siden av Jesus og hører på hva en kvinne forteller. Hun sier at hun rørte ved Jesu kappekant, at hun ble helbredet, at hun har lidd i mange år, at hun er frisk. Han hører at Jesus si at hun både skal være frisk og kvitt sin plage. For noen forunderlige ord, frelse og helbredelse, noe for hele mennesket. Nytt liv for ånden, legedom for kroppen og trøstende og omsorgsfull oppmerksomhet for sjelen.

Mens Jairus følger med på hva som skjer og sies, tror jeg troen vokser i hans hjerte. Kanskje har han vært litt forvirret over at Jesus stoppet opp, kanskje har han vært litt utålmodig, men jeg tror han kjente igjen at denne kvinnen var et menneske i nød og av behov for hjelp. Jeg tror Jairus får se noe av Guds hjerte og nådefulle kjærlighet når han ser hvordan Jesus snakker med kvinnen, jeg tror han får erfare og forundre seg over Guds kraft når han hører vitnesbyrdet om hennes gjenopprettelse. Jairus får erfare at Gud møter noen andres behov og nød.

Der han står og tar inn over seg hva som skjer kommer det plutselig noen og sier at hans datter er død. Jairus kjenner nok hjertet blir tungt som murstein og synker ned i beina. Jenta hans, den dyrebare jenta hans er død? Nei, nei det kan ikke være sant… Jesus skulle jo helbrede henne?

Jesus får med seg hva slags beskjed Jairus får og han sier til ham: Bare tro og hun vil bli frisk. Jeg tror Jesus kikket Jairus rett inn i øynene og jeg tror det er en mildhet, nåde og kraft som skinner så sterkt at Jairus finner ro. Hadde ikke han akkurat sett og hørt hva Jesus gjorde for kvinnen? Hadde ikke Jesus lovet å hjelpe?

Jesus, Jairus og noen veldig få går til Jairus sitt hus. Jeg tror Jesus visste at de han plukket ut hadde tro for hva som skulle skje og at det derfor var de nærmeste som fikk følge med. Ved Jairus sitt hus er det jammer og klage, men når Jesus snakker løftet om helbredelse ut forandres det til et kor av latterliggjøring og hån. Jesus kaster alle ut og lar bare noen få være igjen og ta del i hva han gjør. Vi vet hva som skjer, Jairus sin datter blir vekket til live og det skaper stor forundring blant mennesker.

Det er noen viktige punkter i hva jeg har beskrevet som jeg vil vi skal huske og ta med oss videre:

 1. Har Jesus lovet noe så vil og kan han gjøre det.
 2. Du vil møte situasjoner som virker som hindringer, men Jesus vil du skal bruke tiden viselig og til å hjelpe og velsigne andre
 3. Du vil oppleve at mennesker snakker mot deg og de løfter du har fått (gi opp, hun/det er dødt), men bevar troen på hva Jesus sa og lovte.
 4. Du kan oppleve latterliggjøring og tvil, men husk hva Jesus gjorde- han kastet alt på dør. Ikke omgi deg med mennesker som skaper tvil og uro, hold deg med dem som styrker troen på at løftet vil bli virkelig.
 5. Hold deg nær Jesus og ta del i hva han gjør, selv om det inkluderer å sette deg selv til side for å betjene, hjelpe og oppmuntre andre.

For i ham har alle Guds løfter fått sitt ja. Derfor sier vi også ved ham vårt amen, til Guds ære. (2. Kor. 1:20)

4 tanker om “Hold fast på Guds løfter

 1. Takk for orda dine.
  Står framfor nokre utfordringar, veit ikkje om Gud har lovt meg noko i den samanheng anna enn å gå med meg, og det er ikkje så lite berre det 🙂

  Ynskjer deg og dine god helg.
  Marieklem

  Liker

  • Oisann Marie,
   ja jeg vet hvordan de dagene og tidene er… Jeg har visst en stund at vi gikk mot nye utfordringer her også, men jeg trodde vi hadde noen uker mer til å komme oss i orden på- der tok jeg feil. Jeg satt under en biltur for ca tre uker siden og snakket med Gud om dagene foran da jeg sukket: «Men da må du være med og gi meg av din styrke» og jeg får ganske fort tilbake «Selvfølgelig er jeg det». Da måtte jeg bare smile og si at «jeg visste jo det da!». Det å gå sammen med Gud er langt fra lite, da går vi jo sammen med han som elsker oss over alt, han som har lovet å alltid være med, å gi styrke, gi visdom, gi glede og gi hva vi trenger for den enkelte dag. Jeg vil heller gå gjennom utfordringer med Gud enn alene gjennom gode dager. Jeg vil ha deg ekstra i bønn kjære deg, takk som deler. Kjempeklem og god helg til deg og dine kjære også 🙂

   Liker

   • Ser at eg gløymde ein stor G, vesentleg, men du forstod:)
    Enig med deg,-og eg har slike samtaler eg med. Takk for at du ber, trygt og godt.Vi kan ha kvarandre ekstra i bønn begge to 🙂

    Liker

    • Jeg slengte på den G-en jeg! Jeg hadde tenkt det i sted også, men det ramlet ut igjen- så godt du skrev det for da husket jeg det igjen! 😉
     Ja, det er godt å vite at noen holder oss oppe i bønn- og jeg er takknemlig for at det bes for oss. Vi får «dekke og hjelpe» hverandre i bønn framover! God du er! 🙂

     Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s