Det er Gud som kaller på deg

Dyp roper til dyp i drønnet av dine fossefall. Alle dine bølger og brenninger skyller over meg. (Sal. 42:8)

I 1. Sam. kap 3 leser vi hvordan Gud kaller den ungen gutten Samuel. De fleste av oss vet at Samuel ikke gjenkjenner Guds stemme og springer inn til Eli og sier at her er jeg. Eli sier han ikke har ropt og at gutten skal gå tilbake i seng. Dette gjentar seg inntil Eli forstår at det er kanskje Gud som kaller på gutten og da sier han at neste gang Samuel hører stemmen skal han si at her er jeg Herre. Når stemmen igjen kaller på Samuel, svarer han som fortalt og Herren selv taler til ham.

Samuel kjente ikke igjen stemmen til Gud. Han hadde ikke en erfaringshistorie med seg som sa at Gud snakker til mennesker på denne måten. Derfor sprang han inn til den han trodde det var, men blir avvist med nei, var ikke meg og bare gå og sov igjen. Dette gjentar seg til en åpenbaring om at det er Gud som kaller kommer.

Noen opplever at det er en dyp nød i deres hjerte, en dyp sorg og fortvilelse over at ting ikke skjer. De har bedt og kjempet i lang tid, men ser ikke noe skjer. De vet at de er på linje med Guds ord, de lever ikke i synd og de har myke hjerter innenfor Gud, men like vel skjer ingenting? Det som tidligere var lave sukk har sunket så dypt ned i hjertet at de ikke lenger har ord til å forklare hva de ønsker av Herren. Deres ønsker er ikke for egen del, for personlig vinning, men for at Gud skal æres og at hans rike skal gå fram. De prøver å finne skriftsteder som sier noe om dette, men klarer ikke finne de ord som gir forløsning og fred. De prøver å søke hjelp hos venner, men disse sier bare ro deg ned, ikke vær så fastlåst, ikke vær så ekstrem, ro deg ned og unn deg litt hvile og sov litt. Men uroen kommer, stemmen som de ikke kjenner kaller på dem igjen og igjen og igjen. Gud kaller og han gir seg ikke.

Gud kaller noen til et dypere fellesskap med seg selv, Gud kaller noen til å legge ned egne interesser og gå hundre prosent for Guds rike og Gud skaper en lengsel, en nød som går dypt ned i hjertene- og fra Herrens dype kjærlighet og nåde kalles det ut til dypet i våre hjerter. Kom nær, hør på meg, gå min vei, jeg vil tale til deg og bruke deg.

Har du kjent en kallelse dypt i hjertet? At det er noen som vil noe med deg men så klarer du ikke finne ut hva som skjer og hvem det er? Er det som en usynlig tråd trekker deg i en retning du ikke forstår? Er det noe nytt i ditt indre som er så dypt i hjertet at du ikke finner ord til å forklare det? Har du tenkt på at det er kanskje Gud som kaller på deg? Samuel fikk et enkelt svar å gi: «Tal Herre, din tjener hører» (1. Sam. 3:9-10). Kanskje dette er svaret du også skal gi neste gang du kjenner at det er noe/-n som kaller på deg i hjertets dyp?

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s