Viktigheten av å bli grunnfestet i ordet

Mange kjenner lignelsen om såmannen, og det er mange momenter om hverdagstro- og etterfølgelse vi kan finne i denne korte snutten. Det vi i dag skal se kort på er den delen med kornet som faller på steingrunn.

Noe falt på steingrunn hvor det var lite jord, og det skjøt straks i været fordi jordlaget var tynt… På samme måte er det med dem som ble sådd på steingrunn: Det er de som straks tar imot ordet med glede når de får høre det. Men de har ingen rot og holder ut bare en tid. Når de møter motgang eller forfølgelse for ordets skyld, faller de straks fra. (Mark. 4:5, 16-17)

Jeg har opplevd det, og jeg tror du også har, vi ser og kjenner mennesker som er ivrige og glade etter å ha hørt forkynnelse. De er så glade for frelsen og for alt godt Gud gjør. De sier det ser så mye bra som står i Bibelen og de snakker varmt om den siste talen de hørte. De virker mer enn helhjerta ut og derfor er det så vanskelig å forstå hvorfor de ett eller to år senere ikke har den samme iver og tiltro til Gud og hans ord. Hva skjedde med dem? Hvorfor har raketten mistet all kraft og kræsjlandet?

Jesus sier når han forklarer lignelsen at det som faller på steingrunn mottas med glede. Såkornet skyter raskt i været og det leder til den øyeblikkelig glede og utbasunering av alt det gode som vi ser hos disse menneskene. Men Jesus fortsetter: Kornet har ikke slått rot og derfor står det bare for en kort tid og det tåler ikke tyngre tider. Det kan se utrolig bra ut i begynnelsen, men det er kortvarig og gir heller ingen frukt eller avkastning da korn som skyter raskt opp og mangler rot, ikke har tilgang til den næring og heller ikke har den kraft det trenger for å produsere «frukt».

Dette forklarer hvorfor mange er ivrige i starten men fort dabber av, men enda viktigere enn å forklare andres oppførsel er det at vi selv tar en hjertesjekk. Er jeg en som mottar ordet med glede for så å falle fort ned igjen? Et annet spørsmål er om vi handler og innretter våre liv etter det ord vi hører. Hvis vi ikke gjør det, vil vi gjøre våre hjerter harde og da vil de ord vi hører og leser vil ikke ha godt nok jordsmonn til å kunne slå rot, vokse og gi frukt.

Gud vis oss hvordan det egentlig står til i våre hjerter og tenn en brann og lengsel etter å leve enda mer overgitt deg. I Jesu Navn, amen.

2 tanker om “Viktigheten av å bli grunnfestet i ordet

 1. Veldig fint å bli minnet på det, jeg blir ofte veldig oppløftet etter møte og så sklir det litt ut som sanden mellom hendene, men jeg prater med Gud hver dag som om han bor her, som jeg prater med andre, som en god venn, far og alt han er, det hjelper meg litt å ha han her hver dag, likevel er det noe i kroppen min som sliter med å ta i mot alt, som om noe stenger igjen, jeg ber om hjelp der for jeg får det ikke til. Flott innlegg 🙂

  Liker

  • Det er viktig å disiplinere seg til å lese Bibelen, men samtidig vet jeg godt (av erfaring) at det er perioder der man ikke får lest mye. Kanskje vi glemmer hvor viktig- og riktig- det er å bare lese ett vers (eller noen få) å så bruke tid den dagen til å grunne på dem?

   Det nære forholdet til Gud er så viktig! Vet ikke hva jeg skulle gjort uten det! Å gå å småprate med Gud om mye og ingenting hjelper meg å holde fokuset på Ham! Og vi oppfordres jo til å ha blikket festet på Jesus, han som er troens opphavsmann og opprettholder!

   Mange og varme klemmer til flotte du! 🙂

   Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s