Galt er galt uansett hva flertallet sier

Guds primære hensikt med helliggjørelsen er ikke å gjøre oss mer populære, la oss oppleve mer suksess eller at vi stadig føler oss mer lykkelige, men derimot at vi blir mer og mer lik Jesus.

Hør Herrens ord, dere Israels barn! Herren fører sak mot dem som bor i landet. For det er ingen troskap og ingen kjærlighet og ingen kjennskap til Gud i landet. (Hos. 4:1)

Det foregår en stille kamp i vårt land i dag som handler om å tro Guds sannhet slik Guds ord sier dem som riktige. Flertallet mener at mange av de ting Gud sier er galt er rett og de har begynt å kalle godt for ondt og ondt for godt. Det er advarsler i Bibelen om at det vil komme slike tider og det er også oppfordringer til Guds folk om å stå opp for den sannhet Gud står for. Selv om mange sier at noe er rett og godt er det likevel ikke det hvis Gud sier det motsatte i sitt ord.

 Mitt folk skal gå til grunne av mangel på kunnskap. (Hos. 4:6a)

Da guttene mine var små var det flere ganger de rettet på voksne som spurte om de hadde besøkt eller sett kuene i det siste. «Det heter ikke kuene, det heter kyr», kom det fra småtassene. De hadde hørt meg si kyr hele tiden og visste derfor at det hette ikke kuene. I dag derimot sier de kuene slik de fleste andre gjør. De er blitt påvirket av det store flertallet og min røst ble for liten og svak til å vinne innflytelse i den store mengden. Et banalt eksempel på hva jeg beskrev over, men det viser tydelig hvor fort vi kan la oss påvirke av «alle andre» i stede for å lytte til og adlyde den svake røsten som formidler sannheten. Min sannhet har liten betydning for guttenes liv, men enkelte av Guds sannheter som i dag forkastes har betydning for evigheten.

Hører du Guds stemme over mengden og våger du ¨stå opp og kalle godt for godt og ondt for ondt, selv om «alle andre» sier det motsatte?

Han har kunngjort for deg, menneske, hva godt er. Og hva krever Herren av deg? Bare at du gjør rett, viser trofast kjærlighet og vandrer ydmykt med din Gud. (Mika 6:8)

Tusen takk for nydelige og omsorgsfulle kommentarer på siste innlegg. Jeg vet ikke hvordan ukene foran blir, ei heller hvordan helgen blir, så når neste innlegg kommer er usikkert.

Ønsker alle ei velsigna god helg. Må Guds fred, styrke, glede og visdom bli dere rikelig til del. Gud er god, trofast og nådig, og han er der med deg. 

4 tanker om “Galt er galt uansett hva flertallet sier

 1. Tilbaketråkk: Gud vet hva vi trenger | med Gud i hverdagen

 2. Ein ordentlig inne,-og sløvedag er snart til endes, eller kanskje ikkje. Sov før i dag og det kan nok forkludre litt nattesøvnen. Håpar dagane,-og nettene, gir deg kvile.
  Godnattklem

  Liker

 3. Takk, – dette var godt å bli minnet om!

  Vi som tror trenger å minne hverandre om viktigheten av å fokusere på hva Gud vil, –
  og virkelig lytte etter det han vil si oss.

  GUDS VELSIGNELSE SENDES!
  En uendelig velsignelse!
  Dvs. uten ende:-)

  Ha en god helg og uke!
  En klem fra
  MinsteBror

  Liker

 4. En viktig påminnelse vi har snakket mye om hjemme hos oss. Hvordan hele tankesettet i denne verden er preget av og står i mot Guds ord, og hvordan grenser flyttes…

  Det var godt å høre fra deg igjen, du har vært savnet, men jeg vet at du har og har hatt utfordrende dager.

  Gud velsigne deg gjennom helgen og dagene som ligger foran.

  Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s