Fortell det til Gud da!

Å komme gjennom dagene er ikke alltid like enkelt, noen av dem er ganske tunge. Når frustrasjon og maktesløshet tårner seg opp kan det være lett å trekke seg unna andre, også Gud, men dagens oppfordring er: Fortell det til Gud, ikke bare hold det inni deg.

Stol alltid på ham, dere folk,  øs ut deres hjerte for ham! Gud er vår tilflukt. (Sal. 62:9)

Det var en av de dagene som ikke startet bra og ikke ble den bedre heller. Jeg stod opp og selv etter 10 timers søvn kjente jeg meg mer utslitt enn ei gammel vaskefille. Ett av de første gjøremål ble å få i seg smertestillende så det hvertfall skulle lette litt og så ble kaffe satt på. Ti minutter senere sitter jeg med en kopp nylaget kaffe og leser i Bibelen. Selv om jeg leser ett par kapitler, og også skriver kladd til ett innlegg underveis, er det kun noen få linjer som blir med meg utover dagen.

«Utøs deres hjerter for Herren» blir det mye av denne dagen. Det verset vender tilbake når jeg sukker over det ene med det andre til Herren. Gud, jeg trenger styrke, jeg trenger hjelp, jeg trenger visdom, jeg trenger lys, mange ting blir løftet opp til Gud. Jeg skal ikke si dagen var god, men samtidig, det har vært en dag der jeg oftere enn vanlig har henvendt meg til Gud om ting fordi jeg har kommet så veldig til kort. Jeg har fått lagt tanker, bekymringer og manglende innsikt på ham og ventet, ventet på svar som nødvendigvis ikke kom umiddelbart, men som vil komme. Gud har lovet at mangler vi visdom så skal vi be ham om det og han vil med glede gi oss den (Jak.1:5). Så jeg vet at selv om jeg ikke ser veien videre akkurat nå, så vil jeg finne den.

Når jeg ikke har hode til å være mer rundt huset snører jeg på meg skoene og tar en liten gåtur. Jeg kjenner at jeg har lyst til å gå frustrasjonen ut, men finner fort ut at det er ikke kroppen i stand til. Jeg stopper på toppen av neste nedoverbakke og finner ut at går jeg ned, sliter jeg med å komme opp, og den innsikten får frustrasjonen til å boble mer. «Jeg vil mer enn ME’n vil la meg gjøre» og jeg blir veldig irritert på den tullete sykdomen. «Jeg vil gå tankene tomme så jeg kan få litt ro» tenker jeg og får fort svar på tiltale: «Det er min fred du vil ha og den finner du ikke slik». Guds Ånd kommer varsomt og minner meg på vidunderet om at selv i stormvær kan vi ha Guds fred i hjertene, og den freden overgår forstanden (Fil. 4:7). Jeg trekker pusten og lar naturens lyder og ro få synke inn. «Ja det er din fred jeg vil ha Gud» tenker jeg mens jeg sakte karrer meg hjemover mens jeg tenker over en av de andre linjene som har fulgt meg denne dagen.

For med visdom skal de forstå hans gjerning (Sal. 64:10b)

Med visdom, med en innsikt som er mer enn vanlig forstand og kunnskap skal vi forstå Herrens gjerning. Det er en ting å vite med hodet hva Bibelen sier om ting, det er noe annet når Ånden har fått åpenbart det og gjort det levende i våre hjerter. Kunnskap er til lite nytte hvis ikke den kan omsettes i praksis, men de ting vi får åpenbart blir gjort levende for oss og vi kan dermed leve dem ut. Det åpenbarte ordet blir til lys, hjelp og trøst for oss.

Vær ikke bekymret for noe! Men legg alt dere har på hjertet, fram for Gud. Be og kall på ham med takk. Og Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og tanker i Kristus Jesus. (Fil. 4:6-7)

Den fred jeg søkte da frustrasjonen var stor på innsiden, er en fred som hjelper meg å bli bevart i Kristus. Jeg trenger å være nærme Gud, jeg trenger hans nåde og hjelp, jeg trenger å gå ved hans side. Når jeg er ærlig med meg selv og Gud og lar alle ting komme fram for ham, så finner jeg hjelp, trøst, lys og omsorg. Vi vet at det hjelper å «tømme hjertene og tankene» for noen, men kanskje glemmer vi for ofte å gjøre det innfor Gud? Å la Gud få høre om de ting som frustrerer, irriterer og plager oss… å utøse våre hjerter for Gud. For, er det egentlig ikke hans hjelp vi vil ha? Han er en god og kjærlig Far som elsker sine barn og av den årsak så ønsker han å ta del i hele vårt liv, også disse sidene og dagene.

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s