Ett klipp her og ett klipp der

Hver grein på meg som ikke bærer frukt, tar han bort, og hver grein som bærer frukt, renser han så den skal bære mer. (Joh. 15:2)

Hagen vår har fått oppleve store endringer det halvannet året vi har bodd her. Den ser fortsatt ikke helt velstelt ut, men trær er blitt beskjært og busker er blitt tatt opp og flyttet på. Ugrass i lassevis er blitt fjernet og flere andre ting er gjort. Det går ikke så fort som jeg vil, fordi kroppen ikke helt vil være med, men det ser penere ut på utsiden nå enn for ett år siden.

Noen av trærne er beskåret fordi vi ville ha mer frukt på dem. Hadde de fått lov å fortsette som de gjorde, hadde det ikke tatt mange årene før de gav lite av seg, derfor ble det kappet og kuttet både her og der. Om vi ikke så så mye resultat av det i år, tror vi på et bedre år neste år.

I livene våres opplever vi også tider der Gud beskjærer oss. Det kan være tenkemønstre som må endres, uvaner som må gå, prioriteringer som må endres og mye annet. Det er ting som vi nødvendigvis ikke ser som gale, men Gud vet at de vil bli til hinder for oss i fremtiden. Hvis han lar oss fortsette i «gamle spor» vil vi ende opp med å leve liv der han ikke kan virke like kraftfult i og gjennom oss. For at vi stadig skal likedannes Kristus og for at vi stadig skal vokse i tro og modenhet, så beskjærer han oss.

Det kan være en ubehagelig tid, og ofte tenker vi litt feil om det hele. Vi tenker at Gud vil ha bort ting i livet vårt fordi han ikke liker de tingene, men er ikke den egentlige årsaken at han vil ha dem bort fordi han elsker oss så høyt? Gud vil oss vårt beste og derfor handler han med oss deretter også. Plommetrærne mine har ikke godt av å vokse som de selv vil, akkurat som guttene mine heller ikke har godt av å få gjøre alt som de selv vil. De trenger alle en fast hånd som kan hjelpe dem til å bli en bedre seg som dermed har mer å gi til dem rundt seg. Akkurat som meg, jeg trenger Guds sterke og faste hånd til å lede meg på veien mot modenhet i troen.

Om Gud beskjærer oss så er det en ting vi aldri må glemme, vi er fortsatt knyttet til vintreet. Vi er en gren på stammen og det er gjennom stammen vi får den livgivende næringen vi trenger for å vokse oss sterkere og for å kunne bære mer frukt. Selv om Gud lar deg gå gjennom renselse, er du fortsatt en gren knyttet til Jesus, og husk: Grenen må henge fast på stammen for å kunne bære frukt, den kan ikke klare det alene.

Jeg er det sanne vintre, og min Far er vinbonden. Hver grein på meg som ikke bærer frukt, tar han bort, og hver grein som bærer frukt, renser han så den skal bære mer. Dere er alt rene på grunn av det ordet jeg har talt til dere. Bli i meg, så blir jeg i dere. Slik som greinen ikke kan bære frukt av seg selv, men bare hvis den blir på vintreet, slik kan heller ikke dere bære frukt hvis dere ikke blir i meg. Jeg er vintreet, dere er greinene. Den som blir i meg og jeg i ham, bærer mye frukt. For uten meg kan dere ingen ting gjøre. Den som ikke blir i meg, blir kastet utenfor som en grein og visner. Og greinene blir samlet sammen og kastet på ilden, og de brenner. Hvis dere blir i meg og mine ord blir i dere, be da om hva dere vil, og dere skal få det. For ved dette blir min Far æret, at dere bærer mye frukt og blir mine disipler. (Joh. 15:1-8)

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s