Våger du å skille deg ut?

Men den rettferdige holder fast ved sin vei, og den som har rene hender får stadig større styrke. (Job 17:9)

I går kveld satt jeg og den ene guttungen og bladde i Bibelen. De har om Bibelens inndeling på skolen, så vi satt og kikket på oversikten og snakket. På vei til den utvalgte boken (selvsagt med samme navn som han) så finner han en lapp og begynner å lese.

Vil være som andre så jeg får innpass og blir likt. NB! Gud sa Israel ikke skulle være som folkene rundt men at han skulle være deres leder. De ville heller være som andre. Førte til tyngre byrder og undertrykkelse, mistet mye av Guds beskyttelse og velvilje. Vi bør trakte etter Guds normal, ikke menneskers.

Det er da notater til ett par innlegg han kom over og det gav oss en god mulighet til å snakke om hvordan vi ofte vil ligne andre og at det er jo også slik at det ikke alltid stemmer med de ting Gud sier til oss. Det er ikke alltid enkelt å være den som skiller seg ut, men…

  • Er det enklere å være en annen enn den du er?
  • Er det bedre å gå ut av Guds beskyttelse enn å være under den?
  • Er det bedre å være en gråstein for å passe inn i stede for å våge å skinne som den diamanten du er skapt til å være?
  • Er det å gjemme Gud bort verdt den midlertide gode følelsen av å passe inn?

Så da passet det fint at der vi leste så leste vi om døperen Johannes og at han var i ødemarken, kledd i kamelhårskappe, spiste gresshopper og honning og virket stort for Gud. Det var en mann som våget å skille seg ut fordi han var grepet av Gud. Det var viktigere å lyde og behage Gud enn mennesker.

Mange ganger glemmer vi at vår karakter er viktig for Gud. Ofte når vi tenker kall så tenker vi en spesifikk tjeneste, men jeg tror at kallet vårt i større grad dreier seg om hvem vi er enn hva vi gjør. Det er selvsagt ting som må gjøres, men Gud kalte oss ikke først og fremst til tjeneste, han kalte oss inn i sitt rike slik at vi kunne dele fellesskap og for at vi skulle være et hellig folk, et annerledes folk som med glede lar Gud være vårt alt i alle ting. Vår glede skal være å gjøre Fars vilje, og i Herrens kraft er det både styrke og mot til å våge å skille seg ut og skinne som det lys vi er skapt til å være.

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s