Sanger for natten

Livet er ikke alltid lett. Noen ganger er det mer enn vi kan bære og vi rives i stykker på innsiden. Det er så mye usikkerhet, så mange kamper, så mange sår og så dyp fortvilelse at vi vet ikke om vi makter enda en dag. Kanskje er du som meg, du utsetter å legge deg fordi du føler at da kommer den nye dagen bare enda raskere. Kanskje er du en av dem som bare ønsker å sove, sove så lenge at du ikke trenger å stå ansikt til ansikt med enda mer smerte, tomhet, frustrasjon og motløshet. Jeg vet at noen av dere som leser dette vet hva jeg mener, fordi dere lever midt oppi dette. Du ser etter håp, du ser etter noen som kan beskytte deg, du ser etter kjærlighet, du trenger noen større enn deg selv. Min kjære søster, min kjære bror, her er noen «sanger» som kanskje passer deg.

En klagesang
Gud, hvorfor er du så langt borte? Jeg føler du har lukket øynene for min smerte. Jeg roper ut etter deg både dag og natt, men føler at ropene mine stopper ved taket. Jeg orker ikke mer. Jeg er sliten. Frustrert. Motløs. Jeg prøver hver dag å få det til, men jeg føler at ting heller blir verre enn bedre. Jeg trodde du skulle fri meg fra dette, hvorfor er alt fortsatt så tungt og vondt? Hvor er du Herre? Ser du min smerte? Hører du mine rop? Ser du mine tårer? Jeg er her på kne foran deg, hjelpeløs og uten krefter, Gud hjelp. Jeg trenger å merke din kjærlighet. Trenger å oppleve din nåde. Gud, hjelp.

Herre, hør mine ord. Lytt til min klage! Hør mitt rop om hjelp, min konge og min Gud, for jeg ber til deg.
(Sal. 5:2-3)

Min Gud, min Gud, hvorfor har du forlatt meg? Hvorfor er du så langt borte når jeg trenger hjelp og skriker ut min nød? Min Gud, jeg roper om dagen, men du svarer ikke, jeg roper om natten og får ikke ro. (Sal. 22:2-3)

Men jeg er hjelpeløs og fattig. Herren skal tenke på meg. Du er min hjelp, du berger meg. Drøy ikke lenger, min Gud! (Sal. 40:18)

En lovprisning
Gud, mitt hjerte er fylt med angst og fortvilelse. Motstanderne står om meg på alle kanter, og jeg vet ikke ut eller inn. Jeg ser ikke veien foran meg, jeg vet ikke hva neste skritt er. Jeg er hjelpeløs og liten, jeg kan ikke klare dette. Jeg er her på kne og gråter ut min smerte framfor deg, for jeg vet at ditt ord er sant. Jeg har opplevd din nåde og kjærlighet forvandle mitt hjerte mange ganger før, du har gitt meg et nytt liv. Jeg har erfart din barmhjertighet og trofasthet, og derfor Gud, så gir jeg min smerte, min kamp og all min uro til deg. Du er Gud og du er god. Jeg velger å stole på deg, du alltid har vist deg trofast og god mot meg Gud. Jeg sitter her i natten og kan ingen ting gjøre, men en ting vet jeg for visst: Du er hellig Gud, hellig er du, og du er god og barmhjertig. Jeg stoler på deg og velger å vente på deg. Du vil fri meg ut, du vil på ny reise opp ditt barn. Du er god og jeg stoler på deg. Makten og æren er for alltid din, og jeg velger å fortsatt være din.

Han frir meg fra mine fiender. Du løfter meg over dem som står imot meg, og berger meg fra voldsmenn.Derfor vil jeg prise deg blant folkene, Herre, og lovsynge ditt navn. (Sal 18:49-50)

Vær ikke langt borte fra meg, Gud. Min Gud, skynd deg og hjelp meg! Men jeg vil alltid vente med håp, jeg vil legge min lovsang til all lovsang du får. (Sal. 71:12,14)

Salme 13 (trykk så får du opp kapittelet i nettbibelen)

En kjærlighetssang
Mitt barn, min elskede. Jeg har sett din smerte og jeg har samlet dine tårer. Jeg vet at du lider og at du ikke klarer dette. Jeg er her med deg, du er ikke alene. Selv om du kanskje ikke merker det, så bærer jeg deg hver en dag, også om natten er jeg deg nær. Du har vondt for å høre min stemme mens kampen og smerten raser, men tvil ikke på min kjærlighet. Du er mitt elskede barn, og jeg ønsker å hjelpe deg. Jeg elsker deg med en evig kjærlighet og jeg vil være din styrke når du er svak, det lys som viser deg vei. Jeg vil holde deg i trygge armer og jeg vil lede deg på rett vei. Ditt hjerte skal bli legt og du skal igjen bygges opp. Du vil oppleve at det gryr av dag, du vil oppleve at noe nytt vokser fram, du vil oppleve at jeg er trofast mot deg. Jeg kan ikke svikte deg, og ikke ønsker jeg å forlate deg, fordi du er min. Mitt elskede barn. Jeg er her med deg og jeg ser deg. Jeg ser ditt knuste hjerte, jeg ser din smerte og fortvilelse, jeg ser. Jeg er ikke langt borte, jeg er nærmere deg enn din egen pust. Jeg er den som lar ditt hjerte banke og gir deg pust. Jeg er ikke bare himmelens skaper og all verdens opprettholder, jeg er din Far, din hjelper, din trøster, din fred, din styrke. Jeg er ditt alt i alle ting. Jeg elsker deg mitt kjære barn, la meg hjelpe deg og holde ut til tiden for forandring, ny dag og gjenoppbyggelse er her.

Og nå, så sier Herren, som skapte deg, Jakob, som formet deg, Israel: Vær ikke redd! Jeg har løst deg ut, jeg har kalt deg ved navn, du er min. Går du gjennom vann, er jeg med deg, gjennom elver, skal de ikke flomme over deg. Går du gjennom ild, skal du ikke svi deg, og flammen skal ikke brenne deg. For jeg er Herren din Gud, Israels Hellige, som frelser deg… Vær ikke redd, for jeg er med deg! (Jes. 43:1-3a, 5a)

3 tanker om “Sanger for natten

 1. Tilbaketråkk: Jeg er redd Gud… – med Gud i hverdagen

 2. Klagesang – lovprisning – kjærlighetssang…. Du beskriver livet så usminket og ærlig, og Bibelen inneholder vers om det samme. Måtte det bli til trøst og hjelp for noen i dag!

  Velsigna god dag!

  Liker

  • Jeg pleier å si at ærlighet varer lengst, fordi det er sannheten som setter fri.
   Selv om det ikke er så “ille” her i gården akkurat nå, så har jeg ikke problem med å sette ord på slike tider når Gud gir meg tankene (av en kanskje veldig forståelig grunn?).

   Velsigna god dag og helg til deg og din aldeles nydelige kjære

   Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s